Αθλητισμος

Μουντιάλ 2022: Τα γκολ & τα highlights της χθεσινής ημέρας - Σήμερα κρίνεται το μέλλον της Γερμανίας

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μουντιάλ 2022: Η Αργεντινή νίκησε την Πολωνία και πέρασε ως πρώτη από τον τρίτο όμιλο - Δεύτεροι οι Πολωνοί στον 3ο όμιλο, οι Αυστραλοί στον 4ο.

Σε βραδιά θρίλερ εξελίχθηκε ο τρίτος όμιλος του Μουντιάλ 2022. Όλα κρέμονταν από μία κλωστή. Η Αργεντινή νίκησε με 2-0 την Πολωνία και το Μεξικό επικράτησε της Σαουδικής Αραβίας με 2-1. H Αλμπισελέστε προκρίθηκε ως πρώτη στον όμιλο ενώ το δεύτερο εισιτήριο εξασφάλισε η ομάδα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αλλά κρίθηκε στο 90+5' από τους... Σαουδάραβες!

Αναλυτικά τι συνέβη στον 3ο όμιλο

⇒ Αργεντινή - Πολωνία 2-0

Με μία άκρως πειστική εμφάνιση, η Αργεντινή επικράτησε 2-0 της Πολωνίας στο στάδιο «974» της Ντόχα, πέρασε πρώτη και καλύτερη στους «16» του Μουντιάλ από τον 3ο όμιλο (2 νίκες, μία ήττα) και στην φάση των νοκ άουτ αγώνων θα παίξει με την Αυστραλία (Σάββατο, 3/12 στις 21:00).

Η Πολωνία στάθηκε τυχερή, καθώς στην ισοβαθμία με το Μεξικό (από 4β.) είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων (2-2 η Πολωνία, 2-3 το Μεξικό) κι έτσι το 2-1 της ομάδας του Χεράρδο επί της Σαουδικής Αραβίας ήταν απλά μία νίκη... γοήτρου. Η ομάδα του Μιχνιέβιτς προκρίθηκε ως δεύτερη από το γκρουπ και την Κυριακή (4/12, 17:00) θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Γαλλία με το νικητή να προκρίνεται στους προημιτελικούς.

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να μη σκόραρε απόψε, καθώς νικήθηκε από την Στσέζνι στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 39΄, ωστόσο, με τη συμμετοχή του έφτασε τα 21 ματς σε τελική φάση Μουντιάλ, αφήνοντας πίσω του τον αείμνηστο, Ντιέγκο Μαραντόνα.

Σημαντική βραδιά και για τον Έντσο Φερνάντες, ο οποίος σε ηλικία 21 ετών και 317 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης που ξεκινά με την φανέλα της Αργεντινής σε ματς Μουντιάλ μετά τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος το 2006 εναντίον της Ολλανδίας ήταν μόλις 18 ετών και 362 ημερών!

Τα γκολ και τα highlights της αναμέτρησης

⇒ Σαουδική Αραβία - Μεξικό 1-2

Το Μεξικό έκανε τιτάνια προσπάθεια για να ανατρέψει τη δυσμενή θέση του στην κατάταξη του 3ου ομίλου, αφού πριν τους αποψινούς τελευταίους αγώνες του γκρουπ ήταν τελευταίο, έφτασε κοντά στο στόχο του νικώντας τη Σαουδική Αραβία με 2-1, αλλά υστερούσε της Πολωνίας στα τέρματα (2-2 έναντι 2-3), στην ισοβαθμία που προέκυψε στους 4 βαθμούς.

Το Μεξικό κατέλαβε την τρίτη θέση και η αραβική ομάδα την τέταρτη, αν και πριν την έναρξη των παιχνιδιών ήταν σε πλεονεκτική θέση μετά την παγκόσμια έκπληξη που είχε προκαλέσει με τη νίκη επί της Αργεντινής στην πρεμιέρα.

Τα γκολ και τα highlights της αναμέτρησης

Η Γαλλία, έχοντας πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της, ηττήθηκε από την Τυνησία με 1-0 αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να πάρει την πρωτιά στον όμιλο. Η μεγάλη νίκη της Τυνησίας δεν ήταν αρκετή, καθώς στο έτερο ματς του τέταρτου ομίλου, η Αυστραλία νίκησε με 1-0 τη Δανία και πήρε το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ του Μουντιάλ.

Αναλυτικά τι συνέβη στον 4όμιλο

⇒ Γαλλία - Τυνησία 0-1

Το πρώτο γκολ της Τυνησίας στα γήπεδα του Κατάρ και η (τεράστια) πρώτη νίκη της, επί της Γαλλίας σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου -1-0 με σκόρερ τον Καζρί- δεν έφταναν για να της χαρίσουν την πρόκριση στους «16» του εφετινού Μουντιάλ.

Η νίκη της Αυστραλίας απέναντι στη Δανία (1-0), διατήρησε τα «καγκουρό» στη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου και τους έδωσε το «εισιτήριο» για τα νοκ-άουτ, με τους Τυνήσιους να μένουν με την πικρή γεύση του αποκλεισμού, παρότι σημείωσαν μία απ’ τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ιστορίας τους, η οποία «σφραγίστηκε» στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων με την ακύρωση του γκολ του Γκριεζμάν ως οφσάιντ.

Τα γκολ και τα highlights της αναμέτρησης

⇒ Αυστραλία - Δανία 1-0

Η Αυστραλία έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, επικρατώντας 1-0 της Δανίας στην τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου της διοργάνωσης.

Το ματς έγινε στο στάδιο «Αλ Γιανούμπ» στην Αλ Ουάκρα και κρίθηκε από ένα γκολ του Μάθιου Λέκι στο 60΄. Έτσι, οι Αυστραλοί κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο γκρουπ, πίσω από τη Γαλλία και στην επόμενη φάση θα αναμετρηθούν με την πρώτη του 3ου ομίλου (Πολωνία, Αργεντινή ή Σαουδική Αραβία).

Τα γκολ και τα highlights της αναμέτρησης

 

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα

Ολοκληρώνεται σήμερα, Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, η φάση των ομίλων του Μουντιάλ και για τον 5ο και 6ο όμιλου του θεσμού. Στις 17:00 παίζονται οι αγώνες του 6ου ομίλου και συγκεκριμένα τα Κροατία-Βέλγιο και Καναδάς-Μαρόκο. 

Από την άλλη, στις 21:00 «κληρώνει» για τη Γερμανία που παίζει με την Κόστα Ρίκα ενώ Ισπανοί και Ιάπωνες παλεύουν στο άλλο ματς για την κορυφή του ομίλου.