Αθλητισμος

Μουντιάλ 2022: Oι παίκτες της Γερμανίας έκλεισαν τα στόματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Με περιβραχιόνιο «One Love» δίπλα στον Ινφαντίνο και η Υπουργός Εσωτερικών της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερμανών: Έκλεισαν τα στόματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας!
Η Εθνική Ομάδα της Γερμανίας © Dale MacMillan/Soccrates/Getty Images

Μουντιάλ: Οι Γερμανοί παίκτες κάλυψαν τα στόματά τους

Mε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν οι Γερμανοί πριν τη σέντρα της αναμέτρησης με την Ιαπωνία για την πρεμιέρα του Μουντιάλ. Στην αναμνηστική φωτογραφία του παιχνιδιού, οι παίκτες έκλεισαν το στόμα με το χέρι τους. Με αυτόν τον τρόπο έδειξαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της FIFA να τιμωρήσει όσους φορέσουν στα γήπεδα του Μουντιάλ το περιβραχιόνιο «OneLove», το οποίο συμβολίζει τον αγώνα κατά κάθε μορφής διακρίσεων.

«Με το περιβραχιόνιο θέλουμε να δείξουμε τις αξίες βάσει των οποίων κινούμαστε ως εθνική ομάδα: διαφορετικότητα και αμοιβαίος σεβασμός. Το φωνάζουμε μαζί με άλλους λαούς. Δεν είναι πολιτικό μήνυμα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα», αναφέρει η γερμανική ομοσπονδία σε σχετικό Tweet και προσθέτει: «Πρέπει να είναι αυτονόητο. Δυστυχώς, ακόμα δεν είναι. Για αυτό το μήνυμα αυτό είναι τόσο σημαντικό για εμάς. Το να μας απαγορεύσετε το περιβραχιόνιο, είναι σαν να μας κλείνετε τα στόματα. Η στάση μας δεν αλλάζει», καταλήγει. 

Το φως της δημοσιότητας μάλιστα έχει δει μία φωτογραφία η οποία δείχνει τον βοηθό διαιτητή της αναμέτρησης να πηγαίνει προς τον αρχηγό της εθνικής Γερμανίας, Μάνουελ Νόιερ, για να τσεκάρει τι ακριβώς γράφει το περιβραχιόνιό του.

Μουντιάλ: Ο διαιτητής έλεγξε το περιβραχιόνιο του Νόιερ
© Matthew Ashton - AMA/Getty Images

Τη δική της διαμαρτυρία στα γήπεδα του Κατάρ έκανε και η Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, μετά από αυτή των ποδοσφαιριστών εντός του αγωνιστικού χώρου. Συγκεκριμένα η Νάνσι Φάζερ φόρεσε το περιβραχιόνιο «One Love» και κάθισε δίπλα στον Τζιάνι Ινφαντίνο, τον πρόεδρο της FIFA, η οποία τα προηγούμενα 24ωρα ενημέρωσε πως όσοι ποδοσφαιριστές αψηφίσουν την απαγόρευση για το περιβραχιόνιο θα τιμωρούνται με κίτρινη κάρτα στην αρχή του ματς.

Μουντιάλ 2022: Με περιβραχιόνιο «One Love» δίπλα στον Ινφαντίνο η Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας
Dale MacMillan/Soccrates/Getty Images

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ