Αθλητισμος

Kόντρα του Μάικλ Σιν με τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ για την Εθνική Αγγλίας στο Κατάρ

Γιατί ο ηθοποιός λέει ότι «είναι ανάρμοστο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μάικλ Σιν: Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν πρέπει να στηρίζει δήμοσια την Εθνική Ομάδα της Αγγλίας

Ο γνωστός ηθοποιός Μάικλ Σιν εξέφράσε δημόσια την δυσφορία του για το γεγονός ότι ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ υποστηρίζει την εθνική ομάδα της Αγγλίας στο Κατάρ. Με αφορμή την επίσκεψη του Γουίλιαμ στην Ουαλία, ο ηθοποιός δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν ο διάδοχος του θρόνου ο οποίος κατέχει τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας, να υποστηρίζει ανοιχτά και δημόσια την εθνική ομάδα της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

«Μπορεί, φυσικά, να υποστηρίζει όποιον θέλει και, ως πρόεδρος της FA, ο ρόλος του κάνει κατανοητή την επίσκεψη, αλλά σίγουρα βλέπει ότι το να κατέχει ταυτόχρονα τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας είναι εντελώς ακατάλληλο. Ούτε ίχνος ντροπής; Ή ευαισθησία για το θέμα;» έγραψε ο Σιν.

Aπό την πλευρά του διάδοχος του θρόνου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουαλία δήλωσε: «Υποστηρίζω την Αγγλία από τότε που ήμουν αρκετά μικρός, αλλά υποστηρίζω το ουαλικό ράγκμπι και αυτός είναι ο δικός μου τρόπος να το κάνω. Υποστηρίζω ευχαρίστως την Ουαλία έναντι της Αγγλίας στο ράγκμπι. Αν ξαφνικά εγκαταλείψω την Αγγλία για να υποστηρίξω την Ουαλία, τότε αυτό δεν φαίνεται σωστό ούτε για το άθλημα. Οπότε δεν μπορώ να το κάνω αυτό». 

Ο Γουίλιαμ περιέγραψε στη συνέχεια την παρουσία της Ουαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ως «μεγάλη υπόθεση».

Σημειώνεται ότι στα ποδοσφαιρικά τουρνουά, οι εθνότητες του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία) εκπροσωπούνται από τις δικές τους εθνικές ομάδες, μια κατάσταση που προϋπήρχε πριν τη δημιουργία της Μεγάλης Βρετανίας.