Αθλητισμος

Απορρίφθηκε από την Ρωσία η έφεση της Μπρίτνει Γκράινερ

Παραμένει η ποινή κάθειρξης 9 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απορρίφθηκε από την Ρωσία η έφεση της Μπρίτνει Γκράινερ
Μπρίτνει Γκράινερ © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπρίτνει Γκράινερ: Απορρίφθηκε η έφεση, παραμένει η ποινή κάθειρξης 9 ετών

Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε την Τρίτη την έφεση της Αμερικανίδας σταρ του μπάσκετ του WNBA, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, κατά της ποινής φυλάκισης εννέα ετών για κατοχή και λαθρεμπόριο φιαλίδιων ατμίσματος που περιείχαν λάδι κάνναβης.

Η Γκράινερ και οι δικηγόροι της είχαν ζητήσει αθώωση ή τουλάχιστον μείωση της ποινής της, καθώς υποστηρίζουν πως είναι δυσανάλογη με το αδίκημα που διέπραξε και σε αντίθεση με τη ρωσική δικαστική πρακτική.

Ο εισαγγελέας είπε ότι η ποινή που επιβλήθηκε στις 4 Αυγούστου στην Γκράινερ ήταν «δίκαιη», αλλά ο Αλεξάντερ Μπόικοφ, ένας από τους δικηγόρους της, είπε στο δικαστήριο: «Κανείς δικαστής με το χέρι στην καρδιά, μπορεί να πει ειλικρινά ότι η ποινή φυλάκισης 9 ετών της Γκράινερ είναι σύμφωνη με το ρωσικό ποινικό δίκαιο».
 
 Η πρώτη καταδίκη της Γκράινερ είχε αυξήσει την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με την αμερικανική κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι η ποινή ήταν υπερβολική και πως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις τα δικαστήρια επιβάλλουν ποινές φυλάκισης έως πέντε έτη και πως το ένα τρίτο των ενόχων αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Μάλιστα, συζητήθηκε ακόμα και η ανταλλαγή κρατουμένων, με τη Ρωσία να παραδίδει την Γκράινερ, όμως κάτι τέτοιο συνέβη τον Απρίλιο χωρίς την Αμερικανίδα σούπερ σταρ, με τους Ρώσους να απελευθερώνουν έναν βετεράνο στρατιώτη των ΗΠΑ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ