Αθλητισμος

Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ η Σιμόνα Χάλεπ

Τι δηλώνει η ίδια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σιμόνα Χάλεπ: Θετική στην απαγορευμένη ουσία Roxadustat η Ρουμάνα τενίστρια

Θετική στην απαγορευμένη ουσία Roxadustat βρέθηκε η Ρουμάνα τενίστρια, Σιμόνα Χάλεπ, όπως ανακοίνωσε η International Tennis Integrity Agency (ITIA), προσθέτοντας ότι στην 31χρονη πρωταθλήτρια επιβλήθηκε προσωρινός αποκλεισμός.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το αποτέλεσμα προέκυψε από την εξέταση του πρώτου δείγματος, χωρίς να διευκρινίζεται πότε διενεργήθηκε ο έλεγχος.

Η Χάλεπ έχει τιμωρηθεί με προσωρινό αποκλεισμό καθώς πρόκειται για το α' δείγμα και μετά την εξέταση του β΄δείγματος (και εφ' όσον κι αυτό βγει θετικό) θα ανακοινωθεί με λεπτομέρειες ο χρόνος της τιμωρίας της.

Σιμόνα Χάλεπ: Η δήλωσή της

Σε δήλωσή της στα σόσιαλ η Χάλεπ τόνισε πως δεν έχει κάνει τίποτε το παράνομο.

«Σήμερα ξεκινά ο δυσκολότερος αγώνας της ζωής μου: ο αγώνας για την αλήθεια. Ενημερώθηκα πως βρέθηκα θετική σε απαγορευμένη ουσία με την ονομασία Roxadustat σε πολύ μικρή ποσότητα, κάτι που μου προκάλεσε το μεγαλύτερο σοκ στη ζωή μου. Σε όλη μου την καριέρα η ιδέα του να κλέψω δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου. Είναι ενάντια στις αξίες μου και στην παιδεία μου. Αντιμετωπίζοντας μία τόσο άδικη απόφαση, νιώθω εντελώς μπερδεμένη και προδομένη. Θα παλέψω μέχρι τέλους να αποδείξω ότι ποτέ εν γνώσει μου δεν πήρα απαγορευμένη ουσία και έχω την πεποίθηση ότι αργά ή γρήγορα, η αλήθεια θα φανεί. Δεν έχει να κάνει με τα λεφτά ή τους τίτλους. Έχει να κάνει με την τιμή μου και την ιστορία αγάπης που έχω αναπτύξει με το παιχνίδι του τένις αυτά τα 25 χρόνια».

Η Χάλεπ βρέθηκε επί συνολικά 64 εβδομάδες (από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018 και από τον Φεβρουάριο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2019) στο Νο1 του κόσμου, ενώ στην τρέχουσα κατάταξη βρίσκεται στο Νο 9.

Έχει κατακτήσει στην καριέρα της συνολικά 24 τίτλους, μεταξύ των οποίων δύο γκραν σλαμ, το Ρολάν Γκαρός του 2018 και το Γουίμπλεντον του 2019.