Αθλητισμος

Τζος Καβάλο για Κασίγιας και Πουγιόλ: «Το να κάνεις coming out για πλάκα είναι απογοητευτικό»

Η «έλλειψη σεβασμού» στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οργή Τζος Καβάλο για Ίκερ Κασίγιας και Πουγιόλ - Το tweet ότι είναι γκέι, η διάψευση και ο ισχυρισμός για επίθεση από χάκερ

Αιχμές κατά του Ίκερ Κασίγιας και του Κάρλες Πουγιόλ αφήνει ο Τζος Καβάλο, ποδοσφαιριστής της Adelaine United, που έχει δηλώσει δημόσια ότι είναι γκέι.

Ο παίκτης της Adelaide United στην Αυστραλία κατηγόρησε Κασίγιας και Πουγιόλ για ασέβεια προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Το τελευταίο 24ωρο ο Ίκερ Κασίγιας βρέθηκε στην επικαιρότητα μετά το tweet που έλεγε ότι είναι γκέι. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δήλωσε ότι χάκαραν τον λογαριασμό του στο Twitter και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ομοφυλόφιλος.

Ο Κάρλες Πουγιόλ ήταν ένας από αυτούς που σχολίασαν το πρώτο tweet στον λογαριασμό του Κασίγιας, επισημαίνοντας: «Ήρθε η ώρα να πούμε την ιστορία μας, Ίκερ». Στη συνέχεια έσπευσε και αυτός να ζητήσει συγγνώμη από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Κασίγιας και Πουγιόλ έκαναν coming out για πλάκα - Το «κατηγορώ» του Τζος Καβάλο

Ο Τζος Καβάλο έκανε coming out το 2021 και πλέον κατηγορεί για «κοροϊδία» και «έλλειψη σεβασμού» απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα τους Κασίγιας και Πουγιόλ.

«Ίκερ Κασίγιας και Κάρλες Πουγιόλ, να αστειεύεσαι και να κοροϊδεύεις ότι κάνεις coming out στο ποδόσφαιρο είναι απογοητευτικό» ανέφερε. 

Και πρόσθεσε: «Είναι ένα δύσκολο ταξίδι που πρέπει να διανύσει κάθε LGBTQ+ άτομο. Το να βλέπω τα πρότυπά μου και τους θρύλους του παιχνιδιού να κάνουν πλάκα ότι κάνουν coming out είναι πέρα για πέρα ασέβεια προς την κοινότητά μου».

Σημειώνεται ότι ορισμένα ΜΜΕ στην Ισπανία δεν αποκλείουν το πρώτο tweet να έγινε ως αντίδραση του Κασίγιας στα δημοσιεύματα σκανδαλοθηρικών περιοδικών για υποτιθέμενους δεσμούς του με διάφορες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης και της Σακίρα που χώρισε από τον Πικέ.