Αθλητισμος

Ήττα για τη Μαρία Σάκκαρη στην πρεμιέρα του τουρνουά της Οστράβα (βίντεο)

Αποκλείστηκε αναπάντεχα από την Αλίσια Παρκς, νούμερο 144 στον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη © EPA/CJ Gunther

Η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε ανέλπιστη ήττα από την Αλίσια Παρκς, Νο.144 στον κόσμο, στην πρεμιέρα του τουρνουά της Οστράβα - Θύμα ανατροπής η Ελληνίδα τενίστρια.

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 5-7, 7-5, 7-5 από την Αλίσια Παρκς στον πρώτο της αγώνα στο τουρνουά της Οστράβα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έπεσε θύμα ανατροπής αφού κατέκτησε το πρώτο σετ αλλά δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια. 

Η Παρκς, που στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει την Καρολίνα Πλίσκοβα, θα αγωνιστεί στα προημιτελικά με αντίπαλο την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα. 

Οι δύο τενίστριες έκαναν από ένα μπρέικ στο ξεκίνημα του αγώνα. Η Σάκκαρη είχε νέα ευκαιρία να πάρει το πλεονέκτημα στο 7ο γκέιμ με την Παρκς να κρατάει, έστω και δύσκολα, το σερβίς της. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε το δεύτερο μπρέικ στο δεύτερο σετ για το 5-6 και έκανε το 1-0 στο σερβίς της. 

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε πολλά λάθη στο δεύτερο σετ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είχε ευκαιρία για μπρέικ με την Παρκς να κρατάει για το 5-4. Η Αμερικανίδα βρήκε μπρέικ στο φινάλε και ισοφάρισε τον αγώνα οδηγώντας τον σε τρίτο σετ. 

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αντιμετώπισε με επιτυχία τις ευκαιρίες που είχε η Παρκς για μπρέικ στο 8ο γκέιμ του τρίτου σετ. Η δύο τενίστριες κράτησαν στη συνέχεια του σερβίς τους με την Παρκς να κάνει μπρέικ ξανά στο φινάλε και να παίρνει την πρόκριση. 

Ήταν η πρώτη φετινή ήττα της Μαρίας Σάκκαρη από τενίστρια εκτός του παγκόσμιου Top 100 και η δεύτερη συνεχόμενη μετά τον τελικό της Πάρμα. Σίγουρα πρόκειται για δύο οδυνηρές ήττες για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Το επόμενο ραντεβού για Μαρία Σάκκαρη είναι το τουρνουά WTA 1000 στη Γουαδαλαχάρα, που πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου. Εκεί θα κριθεί και η συμμετοχή της στην οκτάδα του WTA Finals.

Μετά τη νίκη της επί της Μαρίας Σάκκαρη, η Αλίσια Παρκς θα αγωνιστεί στα προημιτελικά της Οστράβα με την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, που πέρασε με walkover μετά την απόσυρση της Μπελίντα Μπέντσιτς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ