Αθλητισμος

Ο θρυλικός Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ αποκάλεσε τον Κάιρι Ίρβινγκ «κωμικό καραγκιόζη»

O σταρ του NBA πιστεύει σε θεωρίες συνομωσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ: «Δεν υπάρχει χώρος στο ΝΒΑ για τους ανεμβολίαστους»
Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ © EPA Pool

Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ κατά Κάιρι Ίρβινγκ για θεωρίες συνομωσίας. 

Ο θρύλος Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ του NBA μέσω του λογαριασμού του στην πλατφόρμα substack κατακεραύνωσε τον σταρ των Νετς για τα όσα λεέι και τον τρόπο που αντιμετωπίζει το εμβόλιο και τον κορωνοϊό αλλά και άλλες απόψεις που κατά καιρούς εκφράζει. 

«Ο Κάιρι Ίρβινγκ θα είχε απορριφθεί ως κωμικός παλιάτσος αν δεν υπήρχε η επιρροή του στους νέους που κοιτάζουν με θαυμασμό τους αθλητές. Ο τρόπος σκέψης του Ίρβινγκ είναι ένα παράδειγμα του τι συμβαίνει όταν το εκπαιδευτικό σύστημα αποτυγχάνει», ήταν τα λόγια του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Πριν λίγες μέρες ο σταρ των Μπρούκλιν Νετς ανήρτησε βίντεο γνωστού Αμερικανού συνωμοσιολόγου από το μακρινό 2002 που προειδοποιούσε για το τι θα συμβεί τα επόμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, ο Άλεξ Τζόουνς αναφέρει στο συγκεκριμένο βίντεο: «Υπάρχουν διεφθαρμένα βασίλεια που χειραγωγούν, υπάρχουν μυστικές κοινωνίες, υπάρχουν ολιγαρχίες σε όλη την ιστορία και υπάρχει ένας τυρρανικός οργανισμός που αποκαλείται νέα τάξη πραγμάτων που απελευθερώνει ασθένειες και ιούς και πληγές πάνω μας».

Είναι γνωστό πως ο Ίρβινγκ ανήκει στην ομάδα των ανθρώπων που πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας όπως ότι η γη είναι επίπεδη. Είχε, μάλιστα, επιχειρήματα: «Όταν ξεκίνησα να κάνω ο ίδιος έρευνα, συνειδητοποίησα πως δεν υπάρχει καμία πραγματική φωτογραφία της γης. Ούτε μία. Επίσης, δεν ξαναπήγαμε στο φεγγάρι μετά το 1961 ή το 1969. Αν τα σκεφτείς όλα αυτά, καταλήγεις σε μία συνωμοσία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ