Αθλητισμος

Yalemzerf Yehualaw, η μαραθωνοδρόμος που σκόνταψε αλλά έγινε η νεότερη νικήτρια στο Λονδίνο (βίντεο)

Η στιγμή που τερματίζει γνωρίζοντας την αποθέωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Yalemzerf Yehualaw τερματίζει πρώτη στον Μαραθώνιο του Λονδίνου παρά την πτώση της
Η Yalemzerf Yehualaw τερματίζει πρώτη στον Μαραθώνιο του Λονδίνου παρά την πτώση της © EPA/NEIL HALL

Yalemzerf Yehualaw, η νεότερη νικήτρια στον Μαραθώνιο του Λονδίνου - Η πτώση πριν από τον τερματισμό και το επικό φινάλε για την 23χρονη από την Αιθιοπία

Η Yalemzerf Yehualaw αποθεώθηκε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου. Η 23χρονη αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων κέρδισε τη μαραθώνια διαδρομή παρά το γεγονός ότι 9 χλμ. πριν από τον τερματισμό έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο έδαφος.

Άλλες αθλήτριες θα είχαν εγκαταλείψει. Όχι, όμως, η Yalemzerf Yehualaw, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 10χλμ. δρόμου (Φεβρουάριος 2022, Ισπανία) και του 2ου καλύτερου χρόνου στον ημι-μαραθώνιο γυναικών.

Η 23χρονη αθλήτρια από την Αιθιοπία σηκώθηκε και ξεκίνησε μια συγκλονιστική κούρσα, περνώντας όλες τις αντιπάλους της που βρίσκονταν μπροστά της.

Όταν έφθανε στον τερματισμό, οι θεατές την υποδέχτηκαν με επευφημίες. Όπως έγινε γνωστό, μετά την πτώση της η Yalemzerf Yehualaw είχε ενοχλήσεις σε ισχίο, χέρι και γόνατο. Αυτό, όμως, δεν την εμπόδισε να τερματίσει πρώτη.

Η 23χρονη αθλήτρια από την Αιθιοπία έγινε η νεότερη που κερδίζει τον Μαραθώνιο του Λονδίνου. Τερμάτισε σε χρόνο 2 ώρες, 17 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα.

Η στιγμή που η Yalemzerf Yehualaw πέφτει τον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου η Yalemzerf Yehualaw βρίσκει σε σαμαράκι κατά τη διάρκεια της διαδρομής στον Μαραθώνιο του Λονδίνου.

Μέχρι να σηκωθεί το γκρουπ με τις υπόλοιπες αθλήτριες είχε απομακρυνθεί 25 μέτρα περίπου. Όταν η 23χρονη αθλήτρια από την Αιθιοπία στάθηκε στα πόδια της, ξεκίνησε μια καταπληκτική κούρσα, γράφοντας ιστορία στον Μαραθώνιο του Λονδίνου.

Yalemzerf Yehualaw becomes youngest woman to win London Marathon despite fall

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ