Αθλητισμος

H Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε με ανατροπή στους «4» του τουρνουά της Πάρμα

Πέρασε στα ημιτελικά η 7η τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Parma Open: Για τρίτη φορά έφτασε στη νίκη με ανατροπή η Μαρία Σάκκαρη – Πέρασε στα ημιτελικά επικρατώντας της Ουκρανοβελγίδας Μαρίνα Ζανέβσκα.

Η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε με 2-6, 6-4, 6-4, της Μαρίνα Ζανέφσκα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Πάρμα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έχασε το πρώτο σετ αλλά έκανε μεγάλη ανατροπή.

Επόμενη αντίπαλός της θα είναι η Ντάνκα Κόβινιτς. Η τενίστρια από το Μαυροβούνιο νίκησε στα δύο σετ την Τζάσμιν Παολίνι.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε πίσω με δύο μπρέικ (5-1) αλλά αντιμετώπισε με επιτυχία τα τρία σετ πόιντ της Βελγίδας και κατάφερε να μειώσει. Η τενίστρια που είναι στο Νο.97 του κόσμου έκανε νέο μπρέικ και κατέκτησε το πρώτο σετ με μεγάλη άνεση.

Η Μαρία Σάκκαρη προηγήθηκε με 5-2 και δύο μπρέικ στο δεύτερο σετ. Η αντίπαλός της κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς της Ελληνίδας ενώ έσωσε και σετ πόιντ της Σάκκαρη στο 9ο γκέιμ. Τελικά, η 27χρονη τενίστρια έκλεισε το σετ στο σερβίς της.

Οι δύο τενίστριες έκαναν από ένα μπρέικ στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Η Ζανέφκα προηγήθηκε με 3-1 με δεύτερο διαδοχικό μπρέικ αλλά η Σάκκαρη βρήκε απαντήσεις, ισοφάρισε σε 3-3 και στη συνέχεια πήρε το πλεονέκτημα στο 9ο γκέιμ κλείνοντας τον αγώνα στο σερβίς της.

Η νίκη της Ελληνίδας τενίστριας έρχεται μετά τη χθεσινή ανατροπή, όταν η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-1 σετ της Αράντσα Ρους κρατώντας ζωντανό τον στόχο για τη διάκριση.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έχασε το πρώτο σετ αλλά στη συνέχεια περιόρισε τα λάθη και έκανε γύρισε το παιχνίδι.

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής αναμέτρησης, στη διάρκεια του πρώτου σετ η Μαρία Σάκκαρη είχε έντονη διαφωνία με τον διαιτητή του αγώνα Έτορε Ρούσο, ο οποίος διέκοψε χωρίς λόγο έναν κερδισμένο πόντο για την Ελληνίδα.

Η Σάκκαρη πήγε να διαμαρτυρηθεί για την αιτία που έκανε τον διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι. Ο Ιταλός απάντησε: «Νόμιζα πως είπες άουτ, αυτή την αίσθηση είχα». Στο σημείο εκείνο η Ελληνίδα τενίστρια απάντησε: «Απλά φώναξα πάνω στο χτύπημα. Από μικρό παιδί όλες οι αποφάσεις σου είναι σε βάρος μου».

Η Μαρία Σάκκαρη ψάχνει βαθμούς προκειμένου να ανέβει στο race και να προκριθεί και φέτος στο τουρνουά WTA Finals που θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ. Η 27χρονη τενίστρια είναι στη δέκατη θέση της σχετικής βαθμολογίας. Σημειώνεται ότι προκρίνονται στη διοργάνωση οι οκτώ πρώτες αθλήτριες.