Αθλητισμος

Η Εθνική Δανίας κατεβαίνει με φανέλα «διαμαρτυρίας» στο Μουντιάλ του Κατάρ

Tι αναφέρει η δανέζικη εταιρεία που σχεδίασε την εμφάνιση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθνική Δανίας: Με φανέλα «διαμαρτυρίας» στο Μουντιάλ του Κατάρ
Εθνική Δανίας - Κρίστιαν Έρικσεν © ΕPA Pool

Εθνική Δανίας: Με φανέλα «διαμαρτυρίας» στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η Δανία σε συνεργασία με την εταιρία που την ντύνει διαμαρτύρεται κατά του Κατάρ, μέσα από τον σχεδιασμό της εμφάνισής της. Η ομοσπονδία σε συνεργασία με την εταιρεία ένδυσης «Hummel», έβγαλε προς τα έξω τρεις μονόχρωμες εμφανίσεις για να αγωνιστεί στο Μουντιάλ. Μία κόκκινη, μία άσπρη και μία μαύρη.

Τόσο η σημαία της χώρας όσο και το σήμα της αθλητικής εταιρίας θα είναι καλυμμένα. Με τον τρόπο αυτό αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν έμπρακτα για όσα λαμβάνουν χώρα στο Κατάρ και τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν όσοι εργάζονται για τη διοργάνωση.

«Με τη φανέλα της Δανίας, θέλουμε να στείλουμε διττό μήνυμα. Δεν είναι εμπνευσμένη μόνο από το Euro του 1992, αλλά και μία διαμαρτυρία κατά του Κατάρ για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γι' αυτό οι λεπτομέρειες της εμφάνισης δεν είναι εμφανείς. Δεν θέλουμε να είμαστε ορατοί σε ένα τουρνουά που έχει κοστίσει χιλιάδες ζωές. Στηρίζουμε την εθνική Δανίας, αλλά δεν στηρίζουμε και το Κατάρ» εξηγεί μεταξύ άλλων η δανέζικη σχεδιάστρια εταιρία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ