Αθλητισμος

Μάλτα: Απολύθηκε ο προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για φερόμενη παρενόχληση σε παίκτη

Ο Ντέβις Μάντζια είχε ξανά κατηγορηθεί για ανάρμοστη σχέση με παίκτη όταν ήταν προπονητής της Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα στη Ρουμανία την περίοδο 2017-19

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μάλτα: Η ομοσπονδία απομάκρυνε τον Μάντζα για «παραβίαση των πολιτικών της».

Η ομοσπονδία της Μάλτας ανακοίνωσε την προσωρινή απομάκρυνση του 48χρονου προπονητή Ντέβις Μάτζα, από την εθνική ομάδα για «παραβίαση των πολιτικών της».

Η ανακοίνωση:

«Η ομοσπονδία της Μάλτας ανακοινώνει ότι ο Ντέιβις Μάντζα απαλλάχθηκε προσωρινά από τα καθήκοντά του ως προπονητής εθνικών ομάδων μετά από αναφορά που έλαβε για φερόμενη παραβίαση των πολιτικών της. Ο Μάντζα έδωσε την πλήρη διαθεσιμότητά του για να εξακριβωθούν τα εν λόγω γεγονότα. Η ομοσπονδία δεν θα σχολιάσει περαιτέρω μέχρι να συζητηθούν τα επόμενα βήματα στα αντίστοιχα όργανα λήψης αποφάσεων με ανοιχτό και διαφανή τρόπο. Για τον αγώνα με το Ισραήλ η ομάδα θα έχει επικεφαλής τον βοηθό προπονητή Ντάβιντε Ματσότα». 

Σύμφωνα με αναφορές ΜΜΕ, ο Μάντζα απομακρύνθηκε καθώς υπάρχει εις βάρος του καταγγελία από ποδοσφαιριστή πως τον παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Ο 48χρονος τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο της Μάλτας από τον Δεκέμβριο του 2019, έχοντας στο παρελθόν εργαστεί στην Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα στη Ρουμανία, στην Άσκολι, στην Μπάρι, στην Σπέτσια και στην Παλέρμο, καθώς και για μία σεζόν στον πάγκο της Ιταλίας Κ-21 ετών το 2012-13. 

Πηγές του football italia.net ανέφεραν επίσης ότι υπήρχαν κατηγορίες για ανάρμοστη σχέση με παίκτη όταν ο Ιταλός ήταν προπονητής της Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα στη Ρουμανία την περίοδο 2017-19. Έλυσε το συμβόλαιό του με αυτόν τον σύλλογο με κοινή συναίνεση τον Απρίλιο του 2019, με την ομάδα στην τρίτη θέση και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ρουμανίας.