Αθλητισμος

Ιρανοί διεθνείς ποδοσφαιριστές υποχρεώθηκαν να σβήσουν post για την Μαχσά Αμινί

Υπό τις πιέσεις της Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υπό τις πιέσεις της ιρανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, οι διεθνείς αναγκάστηκαν να σβήσουν post για την Μαχσά Αμινί.

Να κατεβάσουν όλες τις αναρτήσεις από τα social media σχετικά με τον θάνατο της Μαχσά Αμινί ανάγκασε η Ομοσπονδία του Ιράν τους διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η «Daily Mail», οι δύο αρχηγοί της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ιράν, Αλιρέζα Γιάχανμπας της Φέγενορντ και Εχσάν Χατζισαφί της ΑΕΚ, είχαν κάνει σχετικές αναρτήσεις υπέρ των γυναικών αλλά αναγκάστηκαν να τις κατεβάσουν άμεσα.

Ταυτόχρονα, αρκετοί άλλοι διεθνείς πιέστηκαν να διαγράψουν αναρτήσεις από διάφορες πλατφόρμες μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας της χώρας.

Ο άσος της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σαρντάρ Αζμούν, σε story στο Instagram του τοποθετήθηκε για όσα συμβαίνουν στο Ιράν τις τελευταίες μέρες και αποκάλυψε πως οι άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας απαγόρεψαν στους ποδοσφαιριστές να σχολιάζουν όσα συμβαίνουν αναφορικά με τον θάνατο της 22χρονης.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως το story του δεν πρόκειται να κατέβει από το προφίλ του ακόμα και αν αποβληθεί από την Εθνική ενόψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

«Λόγω των κανόνων της Εθνικής Ομάδας, δεν μας επιτρέπουν να πούμε τίποτα μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος προπονητικού μας καμπ, αλλά δεν μπορώ πλέον να ανεχτώ τη σιωπή.

Αν θέλουν να με κόψουν από την ομάδα είναι απλά μια θυσία για μια τρίχα σε μια Ιρανή γυναίκα. Δεν υπάρχει περίπτωση να διαγραφεί αυτή η ανάρτηση. Ντροπή σε όλους πόσο εύκολα δολοφονείτε ανθρώπους. Ζήτω οι Ιρανές γυναίκες», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά και -όπως διέρρευσε- υπό την ασφυκτική πίεση τρίτων παραγόντων, τόσο το story όσο και η ανάρτησή του «κατέβηκαν» από το Instagram.