Ιρανοί διεθνείς ποδοσφαιριστές υποχρεώθηκαν να σβήσουν post για την Μαχσά Αμινί
Υπό τις πιέσεις της Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας


Υπό τις πιέσεις της ιρανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, οι διεθνείς αναγκάστηκαν να σβήσουν post για την Μαχσά Αμινί.
Να κατεβάσουν όλες τις αναρτήσεις από τα social media σχετικά με τον θάνατο της Μαχσά Αμινί ανάγκασε η Ομοσπονδία του Ιράν τους διεθνείς ποδοσφαιριστές.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η «Daily Mail», οι δύο αρχηγοί της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ιράν, Αλιρέζα Γιάχανμπας της Φέγενορντ και Εχσάν Χατζισαφί της ΑΕΚ, είχαν κάνει σχετικές αναρτήσεις υπέρ των γυναικών αλλά αναγκάστηκαν να τις κατεβάσουν άμεσα.
Ταυτόχρονα, αρκετοί άλλοι διεθνείς πιέστηκαν να διαγράψουν αναρτήσεις από διάφορες πλατφόρμες μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας της χώρας.
Ο άσος της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σαρντάρ Αζμούν, σε story στο Instagram του τοποθετήθηκε για όσα συμβαίνουν στο Ιράν τις τελευταίες μέρες και αποκάλυψε πως οι άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας απαγόρεψαν στους ποδοσφαιριστές να σχολιάζουν όσα συμβαίνουν αναφορικά με τον θάνατο της 22χρονης.
Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως το story του δεν πρόκειται να κατέβει από το προφίλ του ακόμα και αν αποβληθεί από την Εθνική ενόψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.
«Λόγω των κανόνων της Εθνικής Ομάδας, δεν μας επιτρέπουν να πούμε τίποτα μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος προπονητικού μας καμπ, αλλά δεν μπορώ πλέον να ανεχτώ τη σιωπή.
Αν θέλουν να με κόψουν από την ομάδα είναι απλά μια θυσία για μια τρίχα σε μια Ιρανή γυναίκα. Δεν υπάρχει περίπτωση να διαγραφεί αυτή η ανάρτηση. Ντροπή σε όλους πόσο εύκολα δολοφονείτε ανθρώπους. Ζήτω οι Ιρανές γυναίκες», έγραψε χαρακτηριστικά.
Sardar Azmoun has broken his silence on the recent protests in Iran. pic.twitter.com/bzG0r1uLYG
— Ashkan🇺🇸 ❤️🦁🔆💚 (@pikappforlife10) September 25, 2022
Ωστόσο, λίγες ώρες μετά και -όπως διέρρευσε- υπό την ασφυκτική πίεση τρίτων παραγόντων, τόσο το story όσο και η ανάρτησή του «κατέβηκαν» από το Instagram.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σλούκας και Ναν έκριναν το ντέρμπι
Άνετη νίκη με χατ-τρικ Κωνσταντέλια
Πρώτος ο 20χρονος Ιταλός, χάλκινος Ολυμπιονίκης του Παρισιού, Ματία Φουρλάνι
Δείτε την στιγμή που μπαίνει στο γήπεδο ο θρύλος της ελληνικής καλαθοσφαίρισης
Το τριφύλλι χαμογέλασε ξανά και συνεχίζει το κυνήγι της κορυφής
Με δύο γκολ του Ελ Κααμπί και από ένα των Τσικίνιο και Μαρτίνς
Ένας σοβαρά τραυματίας και 25 προσαγωγές
Ο αθλητής από την Ουγκάντα ξεπέρασε το φράγμα των 57 λεπτών
«Ήμουν παιδί, μόνο 18 ετών»
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων
Σε αναμονή για το αυριανό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού με τον Πανσερραϊκό
H ΠΑΕ αποφάσισε να τιμωρήσει τους ποδοσφαιριστές για την πρόσφατη κακή εικόνα τους
Πιθανότερος αντίπαλός στα προημιτελικά είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Μετά τη Γαλλία και την Πολωνία, επιβεβαίωσε την εξαιρετική αγωνιστική κατάστασή του και στην Uber Arena του Βερολίνου
Θα παλέψει με τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής
Στιγμές χαλάρωσης για τους ερυθρόλευκους
Αλγόριθμος έδωσε τις πιθανότητες των δύο ομάδων να προκριθούν στους «16» των Europa και Conference League
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.