Αθλητισμος

Θανατηφόρα γροθιά για τον θρύλο του σερφ Chris Davindson σε παμπ της Αυστραλίας

Το χτύπημα, η πτώση στο πεζοδρόμιο και η σύλληψη του δράστη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Έξω από μία παμπ του Σίδνεϊ πέθανε από γροθιά ο πρώην αστέρας του σερφ στην Αυστραλία Chris Davidson.

Ο πρώην αστέρας του σερφ στην Αυστραλία Chris Davidson πέθανε μετά από γροθιά που δέχτηκε έξω από παμπ βόρεια του Σίδνεϊ. Ο 45χρονος χτυπήθηκε στο πρόσωπο και έπεσε, χτυπώντας το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον τόπο του εγκλήματος, αλλά λίγη ώρα αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο.

Ένας άνδρας, 42 ετών, συνελήφθη και κατηγορείται για την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο του σέρφερ. Ο Chris Davidson μεγάλωσε στο Σίδνεϊ και συμμετείχε στο παγκόσμιο τουρνουά σέρφινγκ το 2010 και το 2011.

Έγινε διάσημος στα 19 του όταν του δόθηκε wildcard για το Rip Curl Pro στο Bells Beach της Αυστραλίας το 1996. Εκεί, νίκησε τον απερχόμενο παγκόσμιο πρωταθλητή Kelly Slater σε δύο διαδοχικούς προκριματικούς γύρους.

Ο Slater ήταν μεταξύ εκείνων που απέτισαν φόρο τιμής στον Davidson μετά το θάνατό του.

«Είχα πολλές καλές μάχες με αυτόν τον τύπο. Ένας από τους πιο φυσικά ταλαντούχους σέρφερ που γνώρισα ποτέ», έγραψε ο 11 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο Instagram.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Surfing New South Wales, Mark Windon, δήλωσε ότι ο Davidson ήταν «ένας από τους πιο κομψούς σέρφερ που είχε βγάλει ποτέ η Αυστραλία».

«Ήταν ένα απόλυτο θαυμαστό ταλέντο και εξίσου φαντεζί όσο και μέσα στο νερό», δήλωσε στο Australian Broadcasting Corporation.

«[Ήταν] ένας χαρακτήρας που ξεπερνούσε τη ζωή, και το να τελειώσει η ζωή του με αυτόν τον τρόπο είναι πραγματικά λυπηρό».

Ο 42χρονος άνδρας δεν αποφυλακίστηκε με εγγύηση και θα βρεθεί το επόμενο διάστημα ενώπιον δικαστηρίου τον Νοέμβριο, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.