Αθλητισμος

Αστρονομικό ποσό για φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν από τους τελικούς ΝΒΑ του 1998

Ξεπέρασε το ρεκόρ του Ντιέγκο Μαραντόνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάικλ Τζόρνταν - Σκότι Πίπεν πανηγυρίζουν το πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς
© Netflix

Έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκε η φανέλα που φορούσε o Μάικλ Τζόρνταν στο πρώτο παιχνίδι των τελικών του ΝΒΑ του 1998.

Μια φανέλα που φορούσε o Μάικλ Τζόρνταν κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου αγώνα των τελικών του ΝΒΑ του 1998 πωλήθηκε έναντι του ποσού ρεκόρ των 10,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που έχει επιτευχθεί στην ιστορία για ένα κομμάτι αθλητικού ενθύμιου.

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's αναφέρει ότι το αντικείμενο προκάλεσε «ενθουσιασμό» από οπαδούς και συλλέκτες.

Αποτελεί άλλωστε ζωντανό ενθύμιο τηςή σεζόν - που καταγράφηκε στο ντοκιμαντέρ του Netflix "The Last Dance" - κατά την οποία ο Τζόρνταν κέρδισε τον έκτο και τελευταίο τίτλο του στο ΝΒΑ.

Την Πέμπτη, ο οίκος Sotheby's δήλωσε ότι η φανέλα του Τζόρνταν των Chicago Bulls προσέλκυσε συνολικά 20 προσφορές.

Ο επικεφαλής του τμήματος streetwear και σύγχρονων συλλεκτικών αντικειμένων της Sotheby's, Brahm Wachter, δήλωσε ότι οι πλειοδότες ήταν «πρόθυμοι να αποκτήσουν ένα σπάνιο κομμάτι της ιστορίας».

«Το σημερινό αποτέλεσμα που σπάει ρεκόρ... εδραιώνει τον Μάικλ Τζόρνταν ως τον αδιαμφισβήτητο G.O.A.T., αποδεικνύοντας ότι το όνομα και η απαράμιλλη κληρονομιά του είναι εξίσου επίκαιρα όπως ήταν πριν από σχεδόν 25 χρόνια», δήλωσε ο Wachter.

Η φανέλα ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 9,28 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχε καταβληθεί για μια φανέλα που φορούσε ο αστέρας του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.

Η φανέλα δημοπρατήθηκε μαζί με ένα περιοδικό Sports Illustrated του Ιουνίου 1998, στο εξώφυλλο του οποίου φιγουράρει ο Τζόρνταν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ