Αθλητισμος

Αποσύρεται οριστικά από το τένις ο Ρότζερ Φέντερερ: Σας ευχαριστώ για όλα

Η ανακοίνωση στο Twitter του «Μαέστρο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποσύρεται οριστικά από το τένις ο Ρότζερ Φέντερερ
© EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση στο τένις μέσα από μια ανάρτηση στα social media.

Ο Ρότζερ Φέντερερ, κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, ανακοίνωσε ότι το Laver Cup την επόμενη εβδομάδα θα είναι το τελευταίο επαγγελματικό τουρνουά που θα λάβει μέρος.

«Είμαι 41 ετών. Έχω παίξει πάνω από 1.500 αγώνες σε 24 χρόνια. Το τένις μού έχει φερθεί με περισσότερη γενναιοδωρία από όση θα ονειρευόμουν και τώρα ήρθε η ώρα να αναγνωρίσω πότε είναι η ώρα να ολοκληρώσω την επαγγελματική μου καριέρα. Το Laver Cup την επόμενη εβδομάδα θα είναι το τελευταίο μου ATP event. Θα παίξω κι άλλο τένις στο μέλλον, απλά δεν θα είναι σε Grand Slams ή στο tour», αναφέρει στο Instagram. 

«Είναι μία γλυκόπικρη απόφαση, γιατί θα μου λείψουν όλα όσα μου έχει δώσει το τουρ. Την ίδια ώρα όμως υπάρχουν τόσα πολλά για τα οποία γιορτάζω. Θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν απο τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στη Γη. Μου δόθηκε το ταλέντο να παίζω τένις και το έκανα σε επίπεδο και για χρονικό διάστημα, που δεν μπορούσα να φανταστώ», σημειώνει ο Φέντερερ στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.

Roger Federer to retire from tennis after Laver Cup

Ο Ρότζερ Φέντερερ και τα 20 Grand Slam στο τένις

Ο Φέντερερ έχει κατακτήσει συνολικά 20 τουρνουά major και είναι τρίτος στην σχετική λίστα πίσω από τον Ράφα Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Συνολικά κατέκτησε 8 φορές το Wimbledon, όντας ο πολυνίκης του συγκεκριμένου τουρνουά, έξι φορές το Australian Open, πέντε το US Open και μία το Roland Garros.

Ο Ελβετός θρύλος κέρδισε το πρώτο του Grand Slam το 2003 σε ηλικία 22 ετών. Aνέβηκε για πρώτη φορά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης το 2004 σε ηλικία 23 ετών. Έμεινε στην κορυφή για 310 εβδομάδες, οι 237 εκ των οποίων ήταν σερί. Ο Ελβετός μετράει 103 τίτλους καριέρας και είναι δεύτερος στην σχετική λίστα πίσω από τον Τζίμι Κόνορς. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ