Αθλητισμος

Champions League: Πολλά γκολ, θέαμα και εκπλήξεις στη δεύτερη αγωνιστική

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι παίκτες της Μπενφίκα πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Γιουβέντους
Οι παίκτες της Μπενφίκα πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Γιουβέντους © EPA

Η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε και βρήκε την Μπενφίκα να πανηγυρίζει μία τεράστια νίκη μέσα στην Ιταλία.

Η δεύτερη αγωνιστική του Champions League ολοκληρώθηκε με πολλά γκολ, θέαμα και φυσικά εκπλήξεις. Η χθεσινή βραδιά περιλάμβανε τα πάντα. Η Σίτι πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στην Ντόρτμουντ. Τεράστιο διπλό της Μπενφίκα στο Τορίνο επί της Γιουβέντους. Εύκολο 2/2 για τη Νάπολι ενώ σχετικά εύκολη ήταν και η επικράτηση της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Λειψίας.

Αναλυτικά τα χθεσινά αποτελέσματα:

Group A

⇒ Ρέιντζερς - Νάπολι 0-3

Στη Γλασκώβη η Νάπολι χρειάστηκε την αποβολή ενός παίκτη (Τζέιμς Σαντς στο 59') και δύο πέναλτι για να κάμψει την αντίσταση της Ρέιντζερς με 3-0. Μαλιστα το πρώτο πέναλτι με τον Ζιελίνσκι στο 59΄ αποκρούστηκε... δύο φορές (υπήρξε επανάληψη) από τον ΜακΓκρέγκορ. Όμως στο 68΄ ο Πολιτάνο ευστόχησε από τη «βούλα» και προς το τέλος οι Ρασπαντόρι, Ντομπελέ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Group E

⇒ Μίλαν - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 3-1

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ άντεξε για ένα ημίχρονο, όμως στη συνέχεια «μίλησε» η φανέλα και η εμπειρία της Μίλαν που επικράτησε σχετικά άνετα με 3-1 και πάτησε στην κορυφή του 5ου ομίλου του Champions League.

⇒ Τσέλσι - Σάλτσμπουργκ 1-1

Στο Λονδίνο ο Γκράχαμ Πότερ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον πάγκο της Τσέλσι, αλλά δεν κατάφερε να το συνδυάσει με νίκη αφού η Σάλτσμπουργκ ισοφάρισε με τον Οκαφόρ (1-1) το γκολ του Στέρλινγκ.

Group F

⇒ Σαχτάρ - Σέλτικ 1-1

Στην Πολωνία (έδρα της Σαχτάρ λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή) η Σέλτικ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και προηγήθηκε στο 10' με το αυτογκόλ του Μπονταρένκο. Η Σαχτάρ έφερε το ματς στα ίσα με τον Μούντρικ στο 29' (1-1), το οποίο δεν άλλαξε ως το φινάλε παρά τις μεγάλες ευκαιρίες που έχασαν στο φινάλε οι Σκωτσέζοι. Ο Γιώργος Γιακουμάκης πέρασε αλλαγή στο 68ο λεπτό στη θέση του Φουρουχάσι.

⇒ Ρεάλ Μαδρίτης - Λειψία 2-0

Με ένα γκολ του υπέρ – πολύτιμου Φεδερίκο Βαλβέρδε και φοβερό γκολ του Μάρκο Ασένσιο από κομπίνα, η υποτονική (και χωρίς Καρίμ Μπενζεμά) Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε την αξιόμαχη Λειψία (2-0) και έκανε το «2 στα 2» στον έκτο όμιλο του Champions League και το «8 στα 8» συνολικά.

Group G

⇒ Κοπεγχάγη - Σεβίλλη 0-0

Η Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο της βαθμό στους ομίλους, αφού παρά την πίεση κράτησε στο μηδέν τη Σεβίλλη μέχρι το φινάλε (0-0). Αμφότερες βίωσαν την ήττα στην πρεμιέρα, όμως στο μεταξύ τους παιχνίδι κατέκτησαν τον παρθενικό τους βαθμό. Εκείνη πάντως που πανηγύρισε λίγο περισσότερο ήταν η Κοπεγχάγη.

⇒ Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ 2-1

Την εις βάρος της κατάσταση κλήθηκε να ανατρέψει η Μάντσεστερ Σίτι, που έχανε μέχρι το 80΄ από τη Ντόρτμουντ με το γκολ του Τζουντ Μπέλιγχαμ. Όμως μέσα σε τρία λεπτά οι Στόουνς και Χάαλαντ έδωσαν τη νίκη 2-1 στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Group H

⇒ Γιουβέντους - Μπενφίκα 1-2

Η Γιουβέντους μπήκε με γκολ, αλλά στη συνέχεια... εξαφανίστηκε, ηττήθηκε 2-1 από τη Μπενφίκα στο Τορίνο και αρχίζει με δύο ήττες στον όμιλο του Champions League. Αντίθετα, οι Πορτογάλοι πέτυχαν τη δεύτερη νίκη και ισοβαθμούν στην κορυφή με την Παρί.

⇒ Μακάμπι Χάιφα - Παρί Σεν Ζερμέν 1-3

Η Μακάμπι Χάιφα προηγήθηκε κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, όμως οι Γάλλοι με πρωταγωνιστή τον Λιόνελ Μέσι που είχε γκολ και ασίστ έκαναν την ανατροπή, νίκησαν με 3-1 και έκαναν το 2/2 στον όμιλο. Σκόραραν ο Εμπαπέ και ο Νεϊμάρ.

Η βαθμολογία των ομίλων μετά το τέλος των δύο πρώτων αγωνιστικών

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ