Αθλητισμος

Η εθνική πόλο γυναικών κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό (βίντεο)

Ηττήθηκε από την Ισπανία στον μεγάλο τελικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεύτερη η εθνική ομάδα πόλο γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ
Δεύτερη η εθνική ομάδα πόλο γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ © EUROKINISSI

Λύγισε η εθνική πόλο γυναικών κόντρα στην Ισπανία στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Ζάγκρεμπ.

Ήττα για την εθνική ομάδα πόλο γυναικών στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Ζάγκρεμπ. Η εθνική δεν κατάφερε να νικήσει την Ισπανία και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Αυτή ήταν η τέταρτη απόπειρα της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Είχαν προηγηθεί το Ζάγκρεμπ (2010), το Αϊντχόφεν (2012) και η Βαρκελώνη (2018).

Οι Ελληνίδες αθλήτριες τα έδωσαν όλα, ωστόσο κρίσιμες λεπτομέρειες σε κομβικά σημεία του παιχνιδιού, έγειραν την πλάστιγγα στην πλευρά της Ισπανίας.

Ελλάδα - Ισπανία, η εξέλιξη του αγώνα - Πώς έχασε στον τελικό η εθνική ομάδα πόλο γυναικών

Το κακό ξεκίνημα, τα δύο χαμένα πέναλτι και ένα 3-0 σερί στα τελευταία λεπτά, στέρησαν από την εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών την ευκαιρία να διεκδικήσει μέχρι τέλους το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ. 

Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 9-6 στον τελικό της διοργάνωσης από την Ισπανία, η οποία υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2020 στη Βουδαπέστη.

polo-gynaikes

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, αυτή ήταν η τέταρτη φορά που η εθνική ομάδα πόλο γυναικών ανεβαίνει στη δεύτερη θέση του βάθρου.

Ισπανία - Ελλάδα | Το χαμένο πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου | 09/09/2022 | EΡΤ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο γυναικών: Οι συνθέσεις Ελλάδας και Ισπανίας στον τελικό

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μιγκέλ Οκα): Εστερ, Νόγκε, Εσπάρ 2, Ορτίθ 1, Πέρεθ 1, Πρατς, Ρουίθ 2, Πένια, Φόρκα, Κάμους, Γκαρσία 2, Λέιτον 1, Τέρε

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Τριχά, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ