Αθλητισμος

Μουντιάλ 2022 - Κατάρ: Η κατανάλωση μπίρας επιτρέπεται υπό όρους

Πότε και πού απαγορεύεται

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μουντιάλ 2022- Κατάρ: Η απόφαση για την κατανάλωση μπίρας από τους φιλάθλους - Πότε και πού απαγορεύεται

Όρους βάζει το Κατάρ για την κατανάλωση μπίρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το Μουντιάλ, που θα διεξαχθεί από 21 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου 2022. 

Η απόφαση ελήφθη με στόχο την ικανοποίηση των συνηθειών των φιλάθλων που προέρχονται από χώρες που δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κατανάλωση αλκοόλ. Σύμφωνα με την απόφαση, η κατανάλωση μπίρας θα επιτρέπεται τρεις ώρες πριν τον αγώνα στην περίμετρο των γηπέδων (όχι στη διάρκεια του αγώνα και στις κερκίδες) και μία ώρα μετά τη λήξη τους. 

Για το Μουντιάλ υπάρχει λίστα αναλυτικών οδηγιών από τη FIFA για το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται, που ρυθμίζει τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, ηλεκτρονικών τσιγάρων, χρήση μπούρκας, μέγεθος σακιδίων, συσκευές που παράγουν ήχο όπως οι γνωστές από το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής βουβουζέλες, κλπ.

Μουντιάλ 2022 - Κατάρ: Το πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων 

Το Μουντιάλ 2022 ξεκινά τον Νοέμβριο, με τα βλέμματα να στρέφονται σταδιακά στο Κατάρ, το οποίο θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου. Είναι το πρώτο Μουντιάλ που διεξάγεται χειμώνα. Ο τηλεοπτικός σταθμός του ANT1 έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα που αφορά στις τηλεοπτικές μεταδόσεις του Μουντιάλ 2022.

Αναλυτικά: