Αθλητισμος

Earnie Shavers: Πέθανε ο πυγμάχος - Πώς οδήγησε τον Σταλόνε κοντά στον θάνατο

Η θρυλική αναμέτρηση με τον Μοχάμεντ Άλι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Earnie Shavers στα δεξιά της φωτογραφίας με το χέρι έτοιμο για γροθιά
Earnie Shavers © EPA / ROY DABNER

Earnie Shavers: Νεκρός ο διάσημος πυγμάχος - Οι ιστορικοί αγώνες και η γροθιά στον Sylvester Stallone.

Ο πυγμάχος Earnie Shavers πέθανε σε ηλικία 78 ετών. Ο μποξέρ λίγο έλειψε να σκοτώσει τον Σιλβέστερ Σταλόνε στις οντισιόν για την ταινία Rocky III. Η αιτία του θανάτου του είναι άγνωστη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη.

Ο Earnie Shavers το 1977, ηττήθηκε από τον Muhammad Ali στο Madison Square Garden σε έναν ιστορικό αγώνα. «Ο Earnie με χτύπησε τόσο δυνατά, που ταρακούνησε τους συγγενείς μου πίσω στην Αφρική», ομολόγησε ο Μuhammad Ali, ο οποίος πήρε τον αγώνα των 15 γύρων με ομόφωνη απόφαση των κριτών. Ο Ali ισχυρίστηκε ότι ο Shavers ήταν πιο δυνατός από τους πυγμάχους Joe Frazier και George Foreman. Στην αυτοβιογραφία του ομολόγησε ότι όταν τον χτύπησε ο Shavers «άκουσε κουδούνια και σφυρίχτρες».

Muhammad Ali vs Earnie Shavers "Legendary Night" Highlights HD #ElTerribleProduction

Τη δεύτερη φορά που ο Έρνι Σείβερς (Earnie Shavers) πάλεψε για τον παγκόσμιο τίτλο βαρέων βαρών ήταν το 1979 και έχασε με τεχνικό νοκ-άουτ από τον Larry Holmes στο Λας Βέγκας. Ο αντίπαλος του κατάφερε να επιβιώσει από μια από τις διάσημες γροθιές του. «Πάντα λέω στον Έρνι ότι με χτύπησε πολύ δυνατά», έχει δηλώσει ο Χολμς, προσθέτοντας ότι: «Αν δεν με είχε χτυπήσει τόσο δυνατά, θα με είχε νοκ άουτ σίγουρα. Αυτή η γροθιά στην πραγματικότητα με ξύπνησε όταν έπεσα στο πάτωμα».

Earnie Shavers - Hardest Puncher of All Time (R.I.P. 1944-2022)

Ποιος ήταν ο Earnie Shavers

Ο Earnie Shavers έκανε το ντεμπούτο του το 1969 και αποσύρθηκε από την πυγμαχία το 1995, αφήνοντας πίσω του τις νίκες επί του Jimmy Ellis και του Jimmy Young. Το 1982, όταν η καριέρα του ήταν ήδη σε παρακμή, ο Shavers συμμετείχε σε οντισιόν για την ταινία Rocky III με πρωταγωνιστή τον Sylvester Stallone ως Rocky Balboa.

Σε έναν αγώνα με τον Stallone, ο ηθοποιός ζήτησε από τον Shavers να τον χτυπήσει πραγματικά. Ο Shavers έριξε μια από τις διάσημες γροθιές του με το αριστερό του, που δεν ήταν το πιο δυνατό του χέρι. «Αυτό είναι το πιο κοντινό που έχω φτάσει ποτέ στον θάνατο», είπε ο Stallone, ο οποίος χρειάστηκε να τον συνοδεύσουν στο μπάνιο για να κάνει εμετό, όπως αναφέρει το Jot Down. Μετά από εκείνη τη γροθιά, ο ρόλος του Clubber Lang πήγε στον δημοφιλή μαχητή Mr. T .

Earnie Shavers Knockouts

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ