Αθλητισμος

US Open: O Νικ Κύργιος παραπονέθηκε για μυρωδιά μαριχουάνας κατά τη διάρκεια αγώνα

O Αυστραλόελληνας τενίστας προκρίθηκε στον επόμενο γύρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νικ Κύργιος
Ο Νικ Κύργιος © EPA Pool

Nικ Κύργιος: Παράπονα στον διαιτητή για μυρωδιά μαριχουάνας στο Αμερικανικό Open. 

Ο Μπενζαμίν Μπονζί (No50) δεν αποδείχθηκε εύκολη λεία για τον Νικ Κύργιο (No25) ο οποίος χρειάστηκε 4 σετ και 30 άσους για να καταφέρει να ξεπεράσει το αξιόμαχο εμπόδιο του 26χρονου Γάλλου.

Το Νο25 της κατάταξης, επικράτησε 7-6(3), 6-4, 4-6, 6-4 του αντιπάλου του και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του US Open, όπου τον περίμενε ο επικίνδυνος Τζέι Τζέι Γουλφ (No87).

Ωστόσο ο Κύργιος φάνηκε να ενοχλείται περισσότερο από όλα για την κατάσταση που επικρατούσε στο Louis Armstrong και διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή του αγώνα για μυρωδιά μαριχουάνας. 

Σε αυτό αναφέρθηκε και στη συνέντευξη τύπου: «Ο κόσμος δεν ξέρει ότι είμαι βαριά ασθματικός, όταν τρέχω από άκρη σε άκρη, όταν δυσκολεύομαι να αναπνεύσω, αυτό δεν είναι κάτι που θέλω να αναπνέω ανάμεσα στους πόντους. Στο US Open η ατμόσφαιρα είναι τελείως διαφορετική από οπουδήποτε αλλού. Στο Wimbledon είναι όλα όπως πρέπει, στο Australian Open το περιμένεις ως Αυστραλός. Εδώ, όμως, έχει τόση φασαρία. Δε ακούς τίποτα, τις μισές φορές δεν μπορούσα να ακούσω την ομάδα μου από τη φασαρία. Ακούγονταν σειρήνες, τρένα, κόσμος. Για κάποιον που δυσκολεύεται σε όλη την καριέρα του να συγκεντρωθεί, θέλει μεγάλη προσπάθεια για να βγεις από συγκεκριμένες καταστάσεις. Είναι δύσκολο γιατί υπάρχουν πολλοί περισπασμοί. Και παρενοχλήσεις από τον κόσμο, ο κόσμος λέει πράγματα. Πρέπει να προσέχω τι λέω αυτές τις μέρες».

Ο 27χρονος Αυστραλός δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να προχωρήσει πέρα από τον 3ο γύρο στο US Open και θα το επιδιώξει κόντρα στον 23χρονο Τζέι Τζέι Γουλφ, Νο83 της κατάταξης, που πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του έχοντας δείξει πολύ καλά δείγματα.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ