Αθλητισμος

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χάνει και το αμερικανικό Open λόγω εμβολίου

Μετά το «θρίλερ» της Αυστραλίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Χάνει το US Open λόγω εμβολίου. 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει ανεμβολίαστος κι έτσι θα χάσει ακόμα ένα μεγάλο τουρνουά γι’ αυτό τον λόγο, μετά το Australian Open.

«Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να ταξιδέψω στη Νέα Υόρκη αυτή τη φορά για το US Open. Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα αγάπης και υποστήριξης. Καλή τύχη σε όλους τους αθλητές. Θα παραμείνω σε καλή κατάσταση, με θετικό πνεύμα και θα περιμένω να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά. Θα σας δω σύντομα» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αγωνίστηκε στα Masters του Indian Wells, του Μαϊάμι και του Σινσινάτι, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Ο Τζόκοβιτς δεν αγωνιστεί στο Rogers Cup που θα διεξαχθεί στον Καναδά για τον ίδιο λόγο.

Ο Σέρβος τενίστας «πληρώνει» την επιλογή του να μην εμβολιαστεί αφού οι ΗΠΑ δεν δέχονται ανεμβολίαστους επισκέπτες. 

Θυμίζουμε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έλαβε μέρος και στο Australian Open. Στον Σέρβο είχε χορηγηθεί ιατρική εξαίρεση προκειμένου να γίνει δεκτός στη χώρα, ωστόσο δεν έγινε δεκτή από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας σε μία υπόθεση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. 

Ο Τζόκοβιτς, πάντως, δηλώνει έτοιμος να πληρώσει το τίμημα της απόφασής του. Μιλώντας στο BBC λίγες εβδομάδες μετά την απόρριψη της βίζας του και την απουσία του από το τουρνουά της Μελβούρνης είχε τονίσει ότι προτίθεται μην αγωνιστεί μελλοντικά σε τουρνουά αν είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστεί. Σημείωσε όμως ότι αυτό έχει να κάνει με το ζήτημα της αυτοδιάθεσης υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι αντιεμβολιαστής.

«Υπάρχει στο μυαλό μου η πιθανότητα να εμβολιαστώ στο μέλλον, γιατί όλοι προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για να τελειώνουμε με τον covid. Δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού. Αντιλαμβάνομαι ότι παγκοσμίως όλοι καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια να διαχειριστούμε αυτόν τον ιό και είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα τα καταφέρουμε. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος για τον τρόπο που τελείωσε για μένα στην Αυστραλία. Δεν ήταν εύκολο», είπε ο Τζόκοβιτς στο βρετανικό μέσο.