Αθλητισμος

Ουκρανία: Σε καταφύγιο παίκτες της Μέταλιστ και της Λβιβ μετά από σειρήνες αεροπορικής επιδρομής

Την Δευτέρα ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Από το γήπεδο στο καταφύγιο οι παίκτες της Μέταλιστ και της Λβιβ
© Τwitter

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαζί στο καταφύγιο οι παίκτες Λβιβ και Μέταλιστ μετά τη σειρήνα για αεροπορική επιδρομή.

Μπορεί ο πόλεμος να διαρκεί πάνω από έξι μήνες, όμως οι εικόνες που έρχονται από την Ουκρανία παραμένουν ασυνήθιστες και σοκαριστικές. Όπως η φωτογραφία που δείχνει τους ποδοσφαιριστές της Μέταλιστ και της Λβιβ να βρίσκονται μαζί σε καταφύγια.

Ο λόγος είναι οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, οι οποίες ήχησαν στην πόλη του Λβιβ. Πρώτη φορά οι σειρήνες ήχησαν πριν από την έναρξη του παιχνιδιού. Δεύτερη φορά, ενώ το ματς βρισκόταν στο 43ο λεπτό και τελευταία περίπου στο 50ο λεπτό. Τελικά ο αγώνας συνεχίστηκε.

Την Δευτέρα εξάλλου Σαχτάρ Ντόνετσκ και η Μέταλιστ 1925 έδωσανον πρώτο ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ουκρανία μετά από εννέα ολόκληρους μήνες, κι ενώ η χώρα συνεχίζει να δέχεται την επίθεση της Ρωσίας. Η αναμέτρηση, η οποία έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου χωρίς θεατές, ολοκληρώθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα και αποτέλεσε το εναρκτήριο παιχνίδι του ουκρανικού πρωταθλήματος για την περίοδο 2022-23. Η περσινή σεζόν δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς μετά τη χειμερινή διακοπή, στα τέλη Νοεμβρίου, οι ομάδες επρόκειτο να επιστρέψουν στη δράση την άνοιξη, όμως η έναρξη της ρωσικής εισβολής οδήγησε στην οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.