Αθλητισμος

Ομηρία σε panic rooms - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τους βιασμούς του Μεντί

Ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι κατηγορείται για 22 βιασμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
menti

Συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία για τους βιασμούς γυναικών από τον Μπεντζαμίν Μεντί της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι Μπέντζαμιν Μεντί βίαζε γυναίκες σε κλειδωμένα "δωμάτια πανικού" στην απομονωμένη έπαυλή του, από τα οποία πίστευαν ότι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν, ακούστηκε στην δίκη του.

Ο 28χρονος Γάλλος διεθνής αμυντικός έκανε κατάχρηση του πλούτου και της φήμης του για να προσελκύει γυναίκες στο περιφραγμένο σπίτι του στο Τσέσαϊρ και να τις βιάζει όταν αυτές είτε έλεγαν όχι είτε ήταν πολύ μεθυσμένες για να συναινέσουν, άκουσαν οι ένορκοι στο δικαστήριο του Τσέστερ τη Δευτέρα.

Το δικαστήριο άκουσε ότι συναντούσε πολλές από τις γυναίκες σε νυχτερινά κέντρα του Μάντσεστερ, συχνά με τη βοήθεια του "οργανωτή" του, του Λουίς Σαχα Ματουρί, 41 ετών, γνωστού ως Σαχα, ο οποίος δικάζεται μαζί του κατηγορούμενος για πολλαπλούς βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις.

Το ζευγάρι κατηγορείται ότι επέδειξε "ανάλγητη αδιαφορία" για τις 13 νεαρές γυναίκες στις οποίες φέρεται να επιτέθηκε. Η σεξουαλική κατάκτηση των νεαρών γυναικών έγινε "παιχνίδι", άκουσε το δικαστήριο.

Ανοίγοντας την υπόθεση, ο εισαγγελέας, Timothy Cray, είπε στους ενόρκους ότι ο Μεντί ήταν ένας "αρκετά διάσημος" ποδοσφαιριστής την εποχή των αδικημάτων, έχοντας κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική ομάδα της Γαλλίας. "Αυτές τις μέρες η φήμη φέρνει την προσοχή. Η φήμη φέρνει επίσης χρήματα. Και εξαιτίας αυτού, του πλούτου και της θέσης του Μεντί, άλλοι ήταν έτοιμοι να τον βοηθήσουν να πάρει αυτό που ήθελε", δήλωσε ο Cray.

Μία από τις δουλειές του Σαχα ήταν "να βρίσκει νεαρές γυναίκες και να δημιουργεί τις καταστάσεις όπου αυτές οι νεαρές γυναίκες θα μπορούσαν να βιαστούν και να υποστούν σεξουαλική επίθεση", πρόσθεσε ο Cray.

Τον Ιούλιο του 2021, ο Σαχα προσφέρθηκε να πληρώσει μια γυναίκα για να παρευρεθεί σε ένα πάρτι στο σπίτι του Μεντί μαζί με έναν φίλο του - αντί να εργαστεί σε μια βάρδια σε ένα νυχτερινό κέντρο, άκουσε το δικαστήριο. Η γυναίκα είπε αργότερα στην αστυνομία ότι ο Μεντί τη βίασε στο δωμάτιο του κινηματογράφου του χωρίς να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό. Δύο από τους συνεργάτες του Μεντί εμπόδισαν τη φίλη της όταν πήγε να την αναζητήσει.

Ο Μεντί και ο Σαχα είχαν κοινό σκοπό. "Αυτές οι γυναίκες ήταν αναλώσιμες: πράγματα που θα χρησιμοποιούνταν για σεξ και μετά θα πετάγονταν στην άκρη", είπε ο Cray.

Δύο από τις γυναίκες είπαν στην αστυνομία ότι "περνούσαν" μεταξύ των δύο ανδρών στην έπαυλη πολλών εκατομμυρίων λιρών του Μεντί όπου διοργάνωνε πάρτι στην πισίνα. Η μία ήταν τόσο μεθυσμένη που ανακάλυψε ότι και οι δύο άνδρες είχαν κάνει σεξ μαζί της μόνο όταν βρέθηκε σπέρμα από τον καθένα στο εσώρουχό της, άκουσε το δικαστήριο.

Πέντε δήλωσαν ότι βιάστηκαν ή δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση μόνο από τον Μεντί και έξι μόνο από τον Σαχα. Οι άνδρες αρνούνται και τις 22 κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

Τα φερόμενα ως αδικήματα από τον Μεντί λέγεται ότι έλαβαν χώρα στην περιφραγμένη έπαυλή του στο χωριουδάκι Mottram St Andrew, κοντά στο Macclesfield, μεταξύ Οκτωβρίου 2018 και 2021. Το πλησιέστερο χωριό, το Prestbury, βρισκόταν σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια κατά μήκος ενός άφωτου επαρχιακού δρόμου, όπως σημειώθηκε

Ορισμένες από τις γυναίκες είπαν στην αστυνομία ότι τους είχαν αφαιρέσει τα τηλέφωνά τους κατά την άφιξή τους. Φαινομενικά αυτό έγινε για να προστατευθεί ο Μεντί και οι άλλοι από ανεπιθύμητες εισβολές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - "φαντάζομαι ότι ο Μεντί δεν ήθελε ο Pep Guardiola να τον δει αργά στο Instagram με ένα φορτίο κοριτσιών", δήλωσε ο Cray - αλλά επίσης τις άφηνε ανίκανες να καλέσουν για βοήθεια.

Μία από τις γυναίκες, που περιγράφεται από τον Cray ως "το αντίθετο μιας ποδοσφαιρικής γκρούπι", είπε ότι ο Μεντί προσπάθησε να τη βιάσει αφού πήγε στο σπίτι του για να συναντήσει έναν άλλο ποδοσφαιριστή.

Μια άλλη είπε στους ντετέκτιβ ότι είχε περίοδο όταν ο Μεντί τη βίασε. Μια γυναίκα, η οποία κατηγορεί και τους δύο άνδρες για βιασμό, ήταν 17 ετών εκείνη την εποχή. Η μία, όπως άκουσε το δικαστήριο, δέχθηκε σεξουαλική επίθεση όταν "λίγο πολύ κοιτούσε τη δουλειά της στην κουζίνα του Μεντί".

Δύο από τις γυναίκες είπαν ότι ο Μεντί τις βίασε σε κλειδωμένα δωμάτια - ένα γραφείο και το κύριο υπνοδωμάτιο.

Και οι δύο άνδρες ήξεραν τι έκαναν, είπε ο Cray. "Δεν βρίσκονταν σε κάποια ευτυχισμένη κατάσταση σεξουαλικής άγνοιας για το πώς λειτουργούν όλα αυτά - ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Μετέτρεπαν την επιδίωξη των γυναικών για σεξ σε ένα παιχνίδι, στην πραγματικότητα, και αν οι γυναίκες πληγώνονταν ή στεναχωρούνταν - κρίμα".

Και πρόσθεσε: "Στην εποχή μας, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, έτσι δεν είναι, για να χρησιμοποιήσω την κοινή ρήση, ότι "όχι σημαίνει όχι"; Αυτό δεν είναι πλέον κάποιο είδος γκρίζας ζώνης ή κάποιο είδος ανοιχτής πόρτας για έναν άνδρα που μπορεί να περάσει από μέσα ανεξάρτητα... Δεν χάνεις αυτό το δικαίωμα επειδή έχεις πάει σε ένα μπαρ ή έχεις ντυθεί για ένα νυχτερινό κέντρο ή έχεις πάει στο σπίτι ενός ποδοσφαιριστή και διασκεδάζεις".

Ο εισαγγελέας είπε στους ενόρκους ότι οι κατηγορούμενοι είναι πιθανό να υποστηρίξουν ότι οι γυναίκες που ισχυρίζονται βιασμό και σεξουαλική επίθεση "συναίνεσαν στο σεξ με τη θέλησή τους, συχνά με ενθουσιασμό", δήλωσε ο Cray.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ