Αθλητισμος

Γιοσίμι Γιαμασίτα: Ποια είναι η πρώτη επαγγελματίας διαιτητής στην Ιαπωνία

Θα σφυρίξει στο Μουντιάλ του Κατάρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H γυναίκα διαιτητής Yoshima Yamashita
H γυναίκα διαιτητής Yoshima Yamashita © Photo by Masashi Hara/Getty Images/Ideal Image

Η Γιοσίμι Γιαμασίτα είναι η πρώτη επαγγελματίας διαιτητής στην Ιαπωνία. Θα είναι η μία από τις τρεις γυναίκες που θα σφυρίξουν σε αγώνα του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Η Γιαπωνέζα Γιοσίμι Γιαμασίτα έγινε σήμερα Δευτέρα (1 Αυγούστου) η πρώτη επαγγελματίας γυναίκα διαιτητής στην ιστορία στη χώρας της, λίγους μήνες πριν διαιτητεύσει στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών, υπογράφοντας συμβόλαιο με την Ιαπωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Τον Μάιο ανακοινώθηκε ότι η 36χρονη Γιαμασίτα θα είναι η μία από τις τρεις γυναίκες που θα διαιτητεύσουν στο επερχόμενο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ (21/11-18/12), μαζί με τη Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ και τη Σαλίμα Μουκανσάγκα από τη Ρουάντα.

Η Γιαμασίτα ήταν επίσης η πρώτη που διαιτήτευσε έναν αγώνα ανδρών στο Champions League της Ασίας τον περασμένο Απρίλιο και η πρώτη που διαιτήτευσε έναν αγώνα στην πρώτη κατηγορία ανδρών (J-League) πέρυσι. «Είναι καλό να εφιστούμε την προσοχή στις γυναίκες, όμως ο στόχος δεν είναι, να είναι είδηση όταν μια γυναίκα διαιτητεύει ένα παιχνίδι ανδρών» ξεκαθάρισε.

H Ιαπωνία παρουσίασε το πρώτο της επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών, το WE League, πριν από περίπου έναν χρόνο.

Japan's trailblazing female referee

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ