Αθλητισμος

O Ναδάλ θέλει να παίξει με θλάση 7 χιλιοστών στον ημιτελικό με τον Κύργιο

O Φονίνι όμως δεν πιστεύει ότι είναι τραυματίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ράφα Ναδάλ: Θέλει να παίξει με θλάση 7 χιλιοστών στην κοιλιά στον αυριανό ημιτελικό με τον Κύργιο. 

Ο Ράφαελ Ναδάλ προετοιμάζεται για τον ημιτελικό στο Γουίμπλεντον αλλά η σημερινή καθυστέρηση στην προπόνηση περισσότερο από μία ώρα, τροφοδοτεί τους φόβους ότι μπορεί να χρειαστεί να αποσυρθεί από τον ημιτελικό του κόντρα στον Νικ Κύργιος λόγω τραυματισμού – αν και ο Ισπανός σταρ φέρεται να έχει ορκιστεί να παίξει τον αγώνα.

Ο Ισπανός, 36 ετών, είχε προγραμματιστεί να βρεθεί για προπόνηση στο Court 10 – ένα από τα γήπεδα του πρωταθλήματος – στις 12:30, αλλά απουσίαζε, τροφοδοτώντας τις εικασίες για το πού βρισκόταν.

Η ισπανική εφημερίδα Marca ανέφερε ότι ο Ναδάλ έχει ρήξη 7 χιλιοστών σε έναν από τους κοιλιακούς του μυς, αλλά εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα αντιμετωπίσει τον Κύργιο στην «σύγκρουσή» τους την Παρασκευή για τα ημιτελικά του Wimbledon.

Κάνει προς το παρόν κυρίως χτυπήματα εδάφους και δεν δοκιμάζει με πλήρη ισχύ, κάτι που ανέφεραν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ότι συμβαίνει στο μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας.

Ο Ναδάλ αγνόησε τις εκκλήσεις να αποσυρθεί τραυματισμένος με κοιλιακό πρόβλημα στη νίκη του στα πέντε σετ της επιστροφής επί του Τέιλορ Φριτς στον προημιτελικό τους.

Με φόντο τα παραπάνω, ο ιταλός τενίστας Φάμπιο Φονίνι έκανε έναν πολύ τολμηρό ισχυρισμό μέσω των social media. Ο Ιταλός προέτρεψε το κοινό να μην πιστεύει ό,τι διαβάζει, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι ο τραυματισμός του Ναδάλ δεν είναι πραγματικός.

Ο Φονίνι τόνισε στο Instagram ότι ο Ράφα πάλεψε σαν τρελός για 4,5 ώρες γράφοντας για τον τραυματισμό: «Σίγουρα. Οι άνθρωποι πρέπει να πάψουν να πιστεύουν ό,τι διαβάζουν», αμφισβητώντας φυσικά το γεγονός ότι ο Ισπανός ταλαιπωρήθηκε τελικά στο ματς από τον τραυματισμό του.