Αθλητισμος

Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Θαλής Τσιριμώκος

Ο πρώτος που είχε τιμηθεί με fair play

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θαλής Τσιριμώκος (Φωτογραφία αρχείου)
Θαλής Τσιριμώκος (Φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI

Πέθανε o Θαλής Τσιριμώκος σε ηλικία 68 ετών. Ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πήρε βραβείο Fair Play στην Ελλάδα.

Έφυγε από τη ζωή, τα ξημερώματα της Κυριακής (19/6), σε ηλικία 68 ετών ο Θαλής Τσιριμώκος, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο, προκαλώντας θλίψη στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Θαλής Τσιριμώκος ήταν ο πρώτος παίκτης στη χώρα μας που έλαβε βραβείο Fair Play. Τη σεζόν 1983-1984, σε ένα ματς Ολυμπιακός-ΟΦΗ, o Σαργκάνης έπιασε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Βλαστού κι ο Τσιριμώκος, που ήταν μπροστά στη φάση, αγκάλιασε τον τερματοφύλακα των «ερυθρολεύκων».

Τη σεζόν 1979-1980, με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Μπάγεβιτς, ενώ τρίτος σκόρερ στην Α’ Εθνική ήταν τη σεζόν 1982-1983 με τη φανέλα του ΟΦΗ.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον ΑΟ Παγκρατίου, περιοχή όπου γεννήθηκε. Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε μόνο σε κάτι φιλικά και αργότερα έπαιξε σε Καλλιθέα, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρη, ΟΦΗ και Απόλλωνα Σμύρνης.

Θαλής Τσιριμώκος
Θαλής Τσιριμώκος (Φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του ο Θαλής Τσιριμώκος αποφάσισε να μείνει στον χώρο, ως προπονητής. Δούλεψε σε διάφορες ομάδες Β’, Γ’, Δ’ Εθνικής και τοπικών πρωταθλημάτων.

Υπήρξε και συνεργάτης του Άγγελου Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ, αλλά και γενικός αρχηγός στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ