Αθλητισμος

Smartwatch για πρωταθλήτριες: Η Ευαγγελία Πλατανιώτη φοράει το HUAWEI Watch GT 3 Pro

Η πρωταθλήτρια που «εκτόξευσε» την ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση με το ιστορικό χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (18/6), μιλάει για τους στόχους, την καθημερινότητά της και το αγαπημένο της HUAWEI Watch GT 3 Pro

Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 832
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η σπουδαία αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη, εμπιστεύεται το smartwatch HUAWEI Watch GT 3 Pro.

Ήταν λίγες μόνο ημέρες πριν αναχωρήσει για το παγκόσμιο της Βουδαπέστης, όταν η Ευαγγελία μας παραχώρησε αυτή την συνέντευξη, η οποία αποδείχθηκε «προφητική» όσον αφορά τους στόχους και τα όνειρά της! Είναι πλέον η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά παγκόσμιο μετάλλιο στο άθλημα αυτό, μετά την εκπληκτική απόδοσή της στον τελικό του τεχνικού σόλο το περασμένο Σάββατο. Διαβάστε παρακάτω τι είπε στην ATHENS VOICE για τη δύσκολη καθημερινότητά της, τις συμβουλές που θα έδινε σε παιδιά που θα ήθελαν να ξεκινήσουν το άθλημα, αλλά και πώς ονειρεύεται την πορεία της και την πορεία του αθλήματος στην χώρα μας γενικότερα. 

Εξέχον μέλος της παγκόσμιας αφρόκρεμας του αθλήματος, η Ευαγγελία μπήκε για πρώτη της φορά στην πισίνα σε ηλικία 7 ετών και από τότε σχεδόν… δεν ξαναβγήκε, ενώ συμμετείχε στις Ολυμπιάδες του 2012 στο Λονδίνο και του 2016 στο Ρίο, ως δίδυμο με την Εβελίνα Παπάζογλου. Σε μια πισίνα τη συναντήσαμε κι εμείς, στο ΟΑΚΑ, που άλλωστε είναι και το δεύτερο σπίτι της. Η Ευαγγελία, ως άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα που καταφέρνει και βρίσκει χρόνο για να ασχοληθεί και με άλλα πράγματα, κατά καιρούς δεν χάνει την ευκαιρία να φωτογραφίζεται για συνεργασίες με μεγάλα brands και μέσα. Πριν από λίγες ημέρες συμμετείχε σε ένα εντυπωσιακό project για το νέο smartwatch της HUAWEI, Watch GT 3 Pro, όπου το στοιχείο του νερού ήταν φυσικά κυρίαρχο. Αφού τη θαυμάσαμε λοιπόν στην καμπάνια αυτή, την επίβλεψη της οποίας είχε ο Δημήτρης Σκουλός, ενώ φωτογράφος ήταν ο Απόστολος Κουκουσάς, πέραν όλων των άλλων μας εξήγησε και πως το νέο smartwatch της HUAWEI μπορεί να βοηθήσει μία αθλήτρια υψηλών απαιτήσεων, όπως εκείνη.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη φοράει HUAWEI Watch GT 3 Pro

Ευαγγελία, σε ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνέντευξη. Αρχικά, πες μας, πού σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο και τι υπάρχει στον ορίζοντα από πλευράς αγωνιστικών υποχρεώσεων;
Η χαρά είναι δική μου! Η αλήθεια είναι πως βρίσκομαι λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή μου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Βουδαπέστη. Η διοργάνωση αυτή, μαζί και με το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης που θα γίνει τον Αύγουστο, αποτελούν τις σπουδαιότερες αγωνιστικές μας υποχρεώσεις για το έτος αυτό. Τον Ιούλιο επίσης θα διεξαχθεί στην Αθήνα το πανελλήνιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Από πλευράς προπόνησης, διατροφής, ξεκούρασης κ.λπ. ποιες είναι οι απαιτήσεις για μια αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης ολυμπιακού επιπέδου; Πώς μπορεί να βοηθήσει η τεχνολογία στο κομμάτι αυτό;
Το άθλημά μου είναι η δουλειά μου, οπότε το αποτέλεσμα θα κριθεί από την προπόνηση που έχω κάνει και από το πόσο θα έχω φροντίσει σωστά τον οργανισμό μου για να φτάσει στην μέγιστη απόδοση. Οι προπονήσεις στο επίπεδο αυτό είναι πολύωρες, περίπου 8-10 ώρες την ημέρα, και η ξεκούραση και η διατροφή παίζουν καθοριστικό ρόλο. Τρώω σωστά και κοιμάμαι νωρίς. Το νέο smartwatch της HUAWEI, Watch GT 3 Pro, έχει μετρήσεις για το επίπεδο, την ένταση της προπόνησης και το προπονητικό φορτίο, όπως και συμβουλές που σε βοηθούν να μεγιστοποιήσεις την απόδοσή σου χωρίς να υπερφορτώνεις το σώμα σου.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πότε πρέπει να κάνεις λίγο πίσω στο κομμάτι της έντασης, κυρίως για την αποφυγή τραυματισμών. Έτσι, η τεχνολογία γενικά έχει βοηθήσει αρκετά στο κομμάτι αυτό. 

Το ρολόι επίσης έχει πολλές λειτουργίες για μέσα στο νερό, όπως λειτουργία ελεύθερης κατάδυσης με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για την ταχύτητα, το βάθος και τη διάρκεια των καταδύσεων, ακόμα και προπόνηση άπνοιας. Λόγω του συνδυασμού design και τεχνολογίας ταιριάζει τέλεια και για αθλητική δραστηριότητα αλλά και σε περιστάσεις που απαιτούν πιο κομψή εμφάνιση.

H Ευαγγελία Πλατανιώτη με το Huawei Watch GT 3 Pro

Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια και για την εμπειρία της φωτογράφισης με το HUAWEI Watch GT 3 Pro;
Η φωτογράφιση αυτή ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη εμπειρία. Η τοποθεσία ήταν μαγική και το crew ήταν κορυφαίο. Τόσο ο Δημήτρης Σκουλός, που είχε τη γενική επίβλεψη, όσο και ο φωτογράφος, Απόστολος Κουκουσάς, ήταν φανταστικοί. Το ρούχα και το make up επίσης ήταν σούπερ. Ακόμα και ο καιρός μάς βοήθησε, καθώς ήταν μια πανέμορφη μέρα. Θα αφήσω τις φωτογραφίες να μιλήσουν από μόνες τους καλύτερα!

Τι θα συμβούλευες ένα μικρό παιδί που σε παρακολουθεί και σε θαυμάζει, που μπορεί να του αρέσει το άθλημά σου και σκέφτεται να το ξεκινήσει;
Εγώ, όταν ξεκίνησα, σκεφτόμουν μόνο το πότε θα πάω στην προπόνηση και το πόσο αγαπώ αυτό που κάνω. Λάτρευα και λατρεύω το νερό και τον χορό, κι έτσι βρήκα τον τέλειο συνδυασμό. Εάν συμβούλευα ένα μικρό παιδί, θα το παρότρυνα απλά να δοκιμάσει το άθλημα αυτό, αλλά και το κάθε άθλημα που του φαίνεται ενδιαφέρον. Να κάνει αυτό που το γεμίζει και του δίνει χαρά!

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη φοράει HUAWEI Watch GT 3 Pro

Ποια είναι η ευχή που θα ήθελες να δώσεις για το σπορ; Πώς θα ήθελες να το δεις να εξελίσσεται τα επόμενα χρόνια και επίσης ποιο είναι το όνειρο που έχεις προσωπικά για σένα; Ποια μεγάλη στιγμή θα ήθελες να ζήσεις, ποιος είναι ένας υψηλός στόχος που θα ήθελες να πετύχεις;
Η Ελλάδα μας έχει πολλά ταλέντα, εύχομαι να αξιοποιηθούν σωστά και να αποδώσουν καρπούς. Το μεγάλο μου όνειρο είναι ένα παγκόσμιο μετάλλιο, θα ήθελα πολύ να το ζήσω αυτό. Οι στόχοι μου είναι υψηλοί, καθώς με περιμένει ένα παγκόσμιο και ένα ευρωπαϊκό. Εγώ θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους.