Αθλητισμος

Ολλανδία: Οι 4 αλλαγές στο ποδόσφαιρο που μένουν στα χαρτιά

Τι θα βλέπαμε σε έναν αγώνα - Οι νέοι κανονισμοί

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεν αλλάζουν τελικά τους κανόνες στο ποδόσφαιρο οι Ολλανδοί
Δεν αλλάζουν τελικά τους κανόνες στο ποδόσφαιρο οι Ολλανδοί © Mitch Rosen/Unsplash

Στην Ολλανδία δεν αλλάζουν τελικά οι κανόνες στο ποδόσφαιρο. Οι τέσσερις νέοι κανονισμοί και η παρεξήγηση. Η «συγγνώμη» της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Αλαλούμ στην Ολλανδία με το ποδόσφαιρο και τις ριζοσπαστικές αλλαγές στους κανονισμούς που φέρεται ότι είχαν «κλειδώσει» αλλά τελικά ήταν απλώς προτάσεις για ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ολλανδίας ζήτησε «συγγνώμη» και έκανε λόγο για.... παρεξήγηση.

Νωρίτερα, παγκόσμια αναστάτωση είχε προκαλέσει η πληροφορία ότι οι Ολλανδοί εισάγουν νέους κανονισμούς, προχωρώντας σε σημαντικές αλλαγές στη διεξαγωγή ενός αγώνα ποδοσφαίρου. Εμπνευστές του «total football» στο παρελθόν, δεν ήθελε και πολύ για να θεωρήσουν πολλοί ότι όντως οι αλλαγές αυτές έχουν αποφασιστεί και θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται.

Η έντονη φημολογία για «εκτέλεση πλαγίου άουτ με το πόδι», για «απόλυτη ελευθερία στον αριθμό των αλλαγών» και «5λεπτη αποβολή για τον παίκτη που τιμωρείται με κίτρινη κάρτα» προκάλεσαν χαμό στα social media, με το θέμα να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και να πυροδοτεί έντονη συζήτηση για το ποιες άλλες χώρες ακολουθούν μετά την Ολλανδία.

Η φημολογία στην Ολλανδία για την αλλαγή κανονισμών στο ποδόσφαιρο

Νωρίτερα, τέσσερις κανονισμούς που αλλάζουν για πάντα τη φυσιογνωμία του ποδοσφαίρου και το παιχνίδι όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα, φέρεται πως είχαν αποφασίσει οι Ολλανδοί.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας μελετούσε αλλαγές σε βασικούς κανονισμούς που θα εφαρμόζονταν από τη μεθεπόμενη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία της χώρας, ενώ ήδη χρησιμοποιούνται από το 2017 σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Τι θα άλλαζαν οι Ολλανδοί στο ποδόσφαιρο: Οι τέσσερις νέοι κανόνες

  1. Πλάγιο άουτ: Στο εξής ο ποδοσφαιριστής θα μπορεί να στήσει την μπάλα και είτε να την εκτελέσει, είτε να ντριμπλάρει και να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο θα συμβαίνει και στα κόρνερ και στα ελεύθερα. Ο ποδοσφαιριστής δεν θα είναι αναγκασμένος να εκτελεί, θα μπορεί να ξεκινήσει κούρσα.
  2. Κίτρινη κάρτα: Στο εξής ο ποδοσφαιριστής που θα χρεώνεται με κίτρινη, θα πρέπει να περνάει πέντε λεπτά εκτός αγωνιστικού χώρου.
  3. Αλλαγές: Οι προπονητές θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν όσες αλλαγές θέλουν, χωρίς να σταματάει ο χρόνος. Οι «flying substitutions», όπως ονομάζονται δεν θα επηρεάζουν τα ματς, καθώς οι αγώνες θα συνεχίζονται κανονικά όσο κάποιος μπαίνει και κάποιος βγαίνει από τον αγωνιστικό χώρο.
  4. Μείωση χρόνου ημιχρόνων: Το πρώτο και το δεύτερο μέρος θα διαρκούν από 30 λεπτά, οπότε κάθε αγώνας θα έχει συνολική διάρκεια 60 λεπτών, σε καθαρό χρόνο.

O Γιαν Ντιρκ φαν ντερ Ζεε, επικεφαλής του συστήματος των ακαδημιών βρίσκεται πίσω από αυτές τις προτάσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου πριν η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην Ολλανδία προχωρήσει σε διάψευση.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μελετώνται αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων. Πρόσφατα, ξένο δημοσίευμα ανέφερε ότι η FIFA σκεφτόταν να αυξήσει τη διάρκεια των αγώνων σε 100 λεπτά. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ