Αθλητισμος

O παγκόσμιος τελικός του Red Bull Art of Motion έρχεται στην Αστυπάλαια

Τέσσερις μέρες και 3 ιδιαίτερα challenges στο πανέμορφο νησί

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία από το Red Bull Art of Motion.

Red Bull Art of Motion: Επιστροφή του μεγαλύτερου free running θεσμού στην Αστυπάλαια από τις 9 εώς τις 12 Ιουνίου.

Τρεις μέρες έχουν απομείνει για να επιστρέψει στη χώρα μας ο κορυφαίος freerunning θεσμός, τo Red Bull Art of Motion. Το πανέμορφο νησί της Αστυπάλαιας, από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου, θα κατακλιστεί από 16 free runners, οι οποίοι ταξιδεύουν από κάθε γωνιά του κόσμου για να εξερευνήσουν με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο την «πεταλούδα του Αιγαίου» και να πάρουν μέρος στη μεγαλύτερη διοργάνωση free running παγκοσμίως.

Φωτογραφία από το Red Bull Art of Motion.

Το Freerunning είναι ένας τρόπος σωματικής έκφρασης. Ένας freerunner προπονείται σκληρά, ώστε να κινείται ελεύθερα στο περιβάλλον και εκφράζεται με τη διάδραση με διάφορα αντικείμενα του χώρου. Η ομορφιά αυτού του αθλήματος κρύβεται στην ομαλότητα της κίνησης. Ο ιδρυτής και δημιουργός του Freerun είναι ο Sébastien Foucan. 

Στο event της Αστυπάλαιας έρχονται τρία ιδιαίτερα challenges για τέσσερις ημέρες για να μαγέψουν θεατές και συμμετέχοντες στην μεγαλύτερη γιορτή του αθλήματος. Σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να θυμηθούμε μερικές βασικές πληροφορίες: 

Red Bull Art Of Motion: Tο νέο φορμάτ του παγκόσμιου τελικού στην Αστυπάλαια

Οι δεξιότητες των αθλητών θα τεσταριστούν μέσω 3 δεξιοτήτων. Αρχικά το «Exploration Challenge», όπου οι αθλητές θα εξερευνήσουν τη Χώρα για να ανακαλύψουν την τοποθεσία που τους ταιριάζει καλύτερα και να φτιάξουν ένα βίντεο που θα αναδείξει τις δεξιότητές τους.

φωτογραφία αθλητών του Red Bull Art of Motion.

Ακολουθεί το «Spot Challenge», όπου κάθε αθλητής θα συνεργαστεί με ένα βιντεογράφο, ειδικό στο άθλημα, για να φτιάξει ένα εντυπωσιακό βίντεο 45-60 δευτερολέπτων. Όλοι οι αθλητές θα πάνε σε μια προκαθορισμένη τοποθεσία και θα έχουν τρεις ώρες για να γυρίσουν το καλύτερο action κλιπ τους.

Τέλος το «Live Challenge», οι αθλητές θα πραγματοποιήσουν σύντομα αλλά δυναμικά κόλπα με χρονικό όριο μόλις 10 δευτερολέπτων. Κάθε αθλητής θα έχει τρεις προσπάθειες για να πετύχει την καλύτερη δυνατή βαθμολογία.

Red Bull Art Of Motion: Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε τον παγκόσμιο τελικό

Αρχικά μπορείς να μένεις πάντα ενημερωμένος στα social media του Red Bull. Μπορείς επίσης να μπαίνεις στην επίσημη σελίδα του Red Bull Art of Motion για καθημερινά updates, αλλά και την ευκαιρία να ψηφίσεις τα αγαπημένο σου video για το “People’s choice award”. Τέλος, μην ξεχάσεις να συντονιστείς στο κανάλι του Red Bull στο TikTok στις 12 Ιουνίου για να δεις σε ζωντανή μετάδοση το «Live Challenge».

Φωτογραφία αθλητών του Red Bull Art of Motion.

Πώς κερδίζει ένας αθλητής;

Μόνο οι 5 πρώτοι αθλητές σε κάθε πρόκληση θα λάβουν βαθμούς από τους κριτές. Σε κάθε πρόκληση θα δίνονται πόντοι ως εξής:

1ος = 7 πόντοι
2ος = 5 πόντοι
3ος = 3 πόντοι
4ος = 2 πόντοι
5ος = 1 πόντος

Στο τέλος του τετραήμερου, οι βαθμοί θα αθροιστούν και ο αθλητής με την υψηλότερη βαθμολογία θα στεφθεί πρωταθλητής/τρια του Red BullArt of Motion 2022.

Ποιοι είναι οι αθλητές;

Krystian Kowalewski – Πολωνία
Ed Scott – Ηνωμένο Βασίλειο
Evengy 'Archie' Aroyan – Ρωσία
Noa Diorgina – Ολλανδία
Dominic Di Tommaso – Αυστραλία

Travis Verkiak – Ηνωμένο Βασίλειο
Bob Reese – ΗΠΑ
Ella Bucio – Μεξικό
Ryuya Kuwasaki – Ιαπωνία
Lilou Ruel – Γαλλία
Elis Torhall – Σουηδία
Stefan Dollinger – Αυστρία
Δημήτρης 'DK' Κυρσανίδης – Ελλάδα
Sydney Olsen – ΗΠΑ
Aiden Rudolph – ΗΠΑ
Miranda Tibbling – Σουηδία

Φωτογραφία αθλητών του Red Bull Art of Motion.

Ποιοι είναι οι κριτές;

Καθώς το φετινό eventαποτελεί κάτι τελείως το διαφορετικό και οι απαιτήσεις θα είναι πολλές, οι κριτές θα είναι ένα all-starlineup από θρύλους του freerunning: Ο head Judge Kie Willis, η τρεις φορές "Best Female" του Red BullArt of Motion, Luci Romberg, ο ένας και μοναδικός Jason Paul και οι Gabriel Nunez, Luis Alkmim και Alex Schauer.

Φωτογραφία από το Red Bull Art of Motion.

Το Red Bull Art of Motion, Astypalea Edition, με υποστηρικτές το WHAT’S UP της COSMOTE και χορηγό επικοινωνίας την COSMOTE TV, είναι λίγες μόνο ημέρες μακριά!

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την υποστήριξη του Δήμου Αστυπάλαιας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ