Αθλητισμος

Ρολάντ Γκαρός: Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Ζβέρεφ - Αποχώρησε με πατερίτσες (βίντεο)

Χρειάστηκε πρώτα να μεταφερθεί με αναπηρικό αμαξίδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο Roland Garros ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ τραυματίστηκε στον ημιτελικό με τον Ράφα Ναδάλ
Στο Roland Garros ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ τραυματίστηκε στον ημιτελικό με τον Ράφα Ναδάλ © EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON | YOAN VALAT

Στο Roland Garros ο τραυματισμός του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον ημιτελικό με τον Ράφα Ναδάλ είχε ως αποτέλεσμα ο Γερμανός να αποχωρήσει

Στο Roland Garros ο ημιτελικός ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ σημαδεύτηκε από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Γερμανού. Ο Ζβέρεφ τραυματίστηκε στο δεύτερο σετ και αποχώρησε με αναπηρικό αμαξίδιο.

Λίγη ώρα αργότερα έπεστρεψε με πατερίτσες προκειμένου να ανακοινώσει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Ο τραυματισμός του Ζβέρεφ είναι χαμηλά στον αστράγαλο.

Από τη στιγμή που δεν μπορούσε να συνεχίσει, ο Ράφα Ναδάλ πέρασε στον τελικό του Roland Garros. Ο αγώνας με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ ήταν πολύ δυνατός, με τους δύο πρωταθλητές του τένις να μάχονται για κάθε μπαλιά. Η αναμέτρηση είχε δύναμη, εκπληκτικές επιστροφές, εντυπωσιακά ανεβάσματα στο φιλέ και τεχνικά χτυπήματα.

Το πρώτο σετ το κέρδισε ο Ράφα Ναδάλ στο τάι μπρέικ (10-8). Στο δεύτερο σετ το σκορ ήταν 6-6 όταν τραυματίστηκε ο Ζβέρεφ.

Rafael Nadal vs Alexander Zverev - Semifinals Highlights I Roland-Garros 2022

Η στιγμή που ο Ζβέρεφ τραυματίζεται στο Roland Garros κόντρα στον Ράφα Ναδάλ

Η στιγμή που ο Αλεξάντερ Ζβέρεφε κατέρρευσε στο γήπεδο και άρχισε να ουρλιάζει από τον πόνο μετά τον τραυματισμό του δεν σταματά να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ο αγώνας με τον Ράφα Ναδάλ για μια θέση στον τελικό του Roland Garros είχε ξεπεράσει τις 3 ώρες.

Ο Ζβέρεφ έκανε μία απότομη αλλαγή κατεύθυνσης (στο 40-30) για να «σώσει» τον πόντο και να μην επιτρέψει στον Ισπανό πρωταθλητή να ισοφαρίσει σε 6-6, οδηγώντας και το δεύτερο σετ σε τάι μπρέικ, με αποτέλεσμα να «γυρίσει» πολύ άσχημα τον αστράγαλο του δεξιού ποδιού του και να σωριαστεί στη χωμάτινη επιφάνεια, ουρλιάζοντας και κλαίγοντας από τους πόνους.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ σφαδάζει από τον πόνο, κρατώντας τον αστράγαλό του στο Roland Garros
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ σφαδάζει από τον πόνο, κρατώντας τον αστράγαλό του στο Roland Garros © EPA/MARTIN DIVISEK

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ υποβασταζόμενος μετά τον τραυματισμό του στο Roland Garros
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ υποβασταζόμενος μετά τον τραυματισμό του στο Roland Garros © EPA/MARTIN DIVISEK

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ αποχωρεί με αναπηρικό αμαξίδιο από το Roland Garros
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ αποχωρεί με αναπηρικό αμαξίδιο από το Roland Garros © EPA/MARTIN DIVISEK

Αμέσως έπεσε πάνω του το ιατρικό επιτελείο, αλλά και ο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος ήταν γεμάτος αγωνία για τον τραυματισμό του συναθλητή του. Έχοντας αποχωρήσει με αμαξίδιο, ο Ζβέρεφ επέστρεψε με πατερίτσες, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από τον ημιτελικό με τον Ισπανό αντίπαλό του.

Ο Ράφα Ναδάλ, στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (5/6), διεκδικεί το 14ο τρόπαιο Ρολάν Γκαρός στην τεράστια καριέρα του.

Τι είπε ο Ράφα Ναδάλ για τον τραυματισμό του Αλεξάντερ Ζβέρεφ

«Eίναι μία δύσκολη στιγμή, πραγματικά κάτι πολύ λυπηρό. Έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά. Είναι ένας πολύ σπουδαίος συνάδελφος, ένας σπουδαίος τενίστας. Παλεύει για να κατακτήσει ένα Grand Slam. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κερδίσει ένα Grand Slam στο μέλλον, του εύχομαι καλή ανάρρωση και να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Ράφα Ναδάλ. 

Και πρόσθεσε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι δύσκολο να πω πολλά πράγματα γι΄ αυτές τις συνθήκες. Βρεθήκαμε μαζί πριν επιστρέψουμε στο κορτ. Το να τον βλέπω να κλαίει και να πονάει ήταν δύσκολη στιγμή. Του εύχομαι καλή ανάρρωση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ