Αθλητισμος

Γ. Οικονόμου: Σοβαρές επιφυλάξεις για την επιλογή Μπαλτάκου στην ΕΠΟ

«Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει σε διαδικασίες ομοσπονδιών αλλά...»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΠΟ: Νέος πρόεδρος ο Τάκης Μπαλτάκος
Τάκης Μπαλτάκος © Εurokinissi

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σχολίασε την εκλογή του Τάκη Μπαλτάκου στην προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Την κάθετη αντίθεση της κυβέρνησης στην εκλογή του Τάκη Μπαλτάκου στην προεδρία της ΕΠΟ εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς σχετικά στο briefing, ο κ. Οικονόμου δεν έκρυψε την ενόχληση του Μαξίμου για την εκλογή του Τάκη Μπαλτάκου, η οποία έχει προκαλέσει άλλωστε πλήθος αντιδράσεων και στο χώρο του αθλητισμού.

«Η ΕΠΟ έχει αυτοδιοίκητο. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει σε διαδικασίες ομοσπονδιών. Θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα της η συγκεκριμένη επιλογή», απάντησε καταρχάς θεσμικά ο κ. Οικονόμου, αλλά πρόσθεσε: «Όμως, επειδή με ρωτάτε και επειδή όλοι γνωριζόμαστε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, η κυβέρνηση έχει σοβαρές επιφυλάξεις για το εάν η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί, και συμβολικά και ουσιαστικά, να συνδράμει στο έργο εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην απαλλαγή του από σειρά στρεβλώσεων που το βασανίζουν χρόνια».

Ο γνωστός δικηγόρος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια τη ψηφοφορίας απέσπασε 59 «ναι» εκ των 65 που ψήφισαν (69 ήταν οι παρόντες που είχαν δικαίωμα ψήφου), ενώ υπήρξαν πέντε λευκά και ένα άκυρο. Η θητεία του Τάκη Μπαλτάκου θα είναι μέχρι το 2024, όταν και θα γίνουν ξανά εκλογές στην ΕΠΟ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2014, ο τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά συνομιλούσε με τον τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής και ήδη κατηγορούμενου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη και αμφισβητούσε αν έπρεπε να είχαν γίνει οι παραπομπές των χρυσαυγιτών. Το γεγονός ότι θεωρούσε «σκευωρία» τη δίωξη της Χ.Α έφερε και την απομάκρυνσή του από την Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ