Αθλητισμος

O Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στο Roland Garros - Ήττα από τον Χόλγκερ Ρούνε

Έχασε 3-1 σετ

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στο Roland Garros και αποκλείστηκε στους «16»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στο Roland Garros και αποκλείστηκε στους «16» © EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Roland Garros: Στέφανος Τσιτσιπάς - Χόλγκερ Ρούνε, ήττα για τον Έλληνα πρωταθλητή του τένις και αποκλεισμός από τα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Roland Garros δεν τα κατάφερε σήμερα κόντρα στον Χόλγκερ Ρούνε για τους «16» του γαλλικού Grand Slam. Μπορεί πριν από την έναρξη της αναμέτρησης για το Γαλλικό Όπεν ο Στέφανος να ήταν το φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά, ωστόσο ο 19χρονος Δανός κατάφερε να τον αποκλείσει.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη, ηττήθηκε με 3-1 σετ από το Νο40.

Ο 19χρονος Δανός πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και πέταξε έξω από τη συνέχεια τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος μετά την περυσινή ξέφρενη πορεία του μέχρι τον τελικό του Roland Garros, σταμάτησε φέτος στους «16». Ο Χόλγκερ Ρούνε επιβλήθηκε 7-5, 3-6, 6-3, 6-4 του Στέφανου Τσιτσιπά και αντιμετωπίζει στα προημιτελικά τον Κάσπερ Ρουντ.

Shot of the day #9 - Holger Rune | Roland-Garros 2022

Πώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε στο Roland Garros από τον 19χρονο Χόλγκερ Ρούνε

Ο Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο break του παιχνιδιού, κερδίζοντας τέσσερις συνεχόμενους πόντους (από το 30-0 υπέρ του Δανού) για να προηγηθεί με 3-1. Όπως «έσπασε» όμως το σερβίς του αντιπάλου του, έτσι το έχασε αμέσως μετά, με το πρώτο σετ να έρχεται ξανά σε ισορροπία.

Ο Στέφανος είχε διπλό break point στο 4-3, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και ο Ρούνε έκανε το αποφασιστικό break στο 11ο γκέιμ, τελειώνοντας με ένα εκπληκτικό διαγώνιο χτύπημα μία φαινομενικά χαμένη φάση. Ο Έλληνας τενίστας δεν τα παράτησε, έσωσε δύο σετ-μπολ, αλλά τελικά ο Ρούνε κράτησε το σερβίς του και έκλεισε το πρώτο σετ με 7-5 σε μία ώρα και τρία λεπτά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα βρήκε «σκούρα» κόντρα στον Χόλγκερ Ρούνε και αποκλείστηκε στο Roland Garros
© EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ ο Τσιτσιπάς βρέθηκε σε μειονεκτική θέση, έχοντας να αντιμετωπίσει τριπλό break point μόλις στο 3ο γκέιμ, κατάφερε όμως να πάρει πέντε διαδοχικούς πόντους και να κρατήσει το σερβίς του. Οι δύο τενίστες συνέχισαν χωρίς να απειλούνται επί της ουσίας, αλλά στο κρίσιμο σημείο ήταν αυτή τη φορά ο Έλληνας πρωταθλητής που «μίλησε». Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους (από το 30-0 εις βάρος του) έκανε το break, προηγήθηκε 5-3 και κράτησε το σερβίς του για να φτάσει στο 6-3 και να ισοφαρίσει τα σετ.

Καταιγιστικός ο Χόλγκερ Ρούνε στο Roland Garros κέρδισε 3-1 τον Στέφανο Τσιτσιπά
© EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να αξιοποίησει το υπέρ του μομέντουμ, με τον Ρούνε να παίζει εξαιρετικό τένις και να μη δείχνει σε κανένα σημείο να επηρεάζεται από την απειρία του. Δύο double faults του Τσιτσιπά στο ίδιο γκέιμ έδωσαν στον Δανό τη δυνατότητα να κάνει break (χωρίς μάλιστα να χάσει πόντο), να προηγηθεί 4-2 και να πάρει το τρίτο σετ με 6-3, αφού ο Έλληνας τενίστας δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Roland Garros δεν είχε λύσεις κόντρα στον Χόλγκερ Ρούνε
© EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ο Ρούνε συνέχισε να παίζει πολύ επιθετικά, με τα περισσότερα χτυπήματά του να είναι στο όριο και τον Τσιτσιπά να δυσκολεύεται να βρει απαντήσεις. Στο τρίτο γκέιμ του τέταρτου σετ ο Δανός είχε τρεις ευκαιρίες να «σπάσει» το σερβίς του Στέφανου, που πάσχιζε να το κρατήσει.

Απίστευτος ο 19χρονος Δανός Χόλγκερ Ρούνε πήρε την πρόκριση κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά στο Roland Garros
© EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Δεν τα κατάφερε όμως και στο επόμενο γκέιμ, όπου ο 19χρονος έκανε το break και από κει κι έπειτα με τρομερή αυτοπεποίθηση έφτασε να προηγείται 5-2 και να σερβίρει για το ματς. Ενώ όλα έδειχναν χαμένα, ο Ελληνας τενίστας έκανε την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει, πήρε οκτώ σερί πόντους και μείωσε σε 5-4, ενώ στο επόμενο γκέιμ έφτασε τρεις φορές σε break point. Ο Ρούνε, όμως, βρήκε και τις τρεις φορές πολύ καλά σερβίς (το ένα άσος), ανέτρεψε το προβάδισμα του Τσιτσιπά και στο πρώτο του ματς-μπολ τελείωσε το σετ (6-4) και τον αγώνα στο Roland Garros.

Stefanos Tsitsipas vs Holger Rune - Round 4 Highlights I Roland-Garros 2022

Ποιος είναι ο Δανός Χούλγκερ Ρούνε που πέταξε έξω από το Roland Garros τον Στέφανο Τσιτσιπά

Η μεγάλη αποκάλυψη του φετινού Ρολάν Γκαρός, ο 19χρονος Χόλγκερ Ρούνε έβαλε «φρένο» στην πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στον 4ο γύρο του παρισινού τουρνουά.

Ο νεαρός Δανός, που διανύει μόλις τη δεύτερη σεζόν του στο ATP Tour και μετέχει για πρώτη φορά στο γαλλικό γκραν σλαμ, έπαιξε εξαιρετικό τένις, περιόρισε σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα τον Έλληνα πρωταθλητή σε παθητικό ρόλο και έφτασε δίκαια στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του μέχρι στιγμής μετά από τρεις ώρες αγώνα.

Ο Ρούνε, που πριν από το Ρολάν Γκαρός ήταν Νο 40 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά έναν άλλο Βορειοευρωπαίο, τον Νορβηγό Κάσπερ Ρούουντ (Νο 8), αλλά δείχνει ότι είναι σε θέση να φτάσει πολύ ψηλά στη φετινή διοργάνωση, ενώ το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό.

Για να φθάσει στους «16» του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε νικήσει τον Σουηδό Μίκαελ Ίμερ στον τρίτο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ