Αθλητισμος

50 χρόνια Nike: Ο Σπάικ Λι θυμάται την ιστορία και σιωπά μπροστά στους ζωντανούς θρύλους της

Μια παρτίδα Σκάκι με τους κορυφαίους αθλητές της 50χρονης ιστορίας της Nike και τον Σπάικ Λι να χάνει από την μικρή Ίντιγκο Χάμπαρντ – Σολκ

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nike-lee.jpg
© YouTube: Nike

Διαφημιστικό για τα 50 χρόνια Nike, με πρωταγωνιστή τον Σπάικ Λι και παρέλαση αστέρων από τον ΜακΈνρο και τον Τζόρνταν μέχρι τον Ρονάλντο και τον Εμπαπέ.

Ο Σπαίκ Λι πρωταγωνιστεί στην διαφήμιση της Nike για τα 50 χρόνια λειτουργίας της και μαζί με την Ίντιγκο Χάμπαρντ – Σολκ εξιστορούν την ιστορία του δημοφιλούς brand από το 1972 ως και σήμερα. Ο αγαπημένος σκηνοθέτης είναι γνωστός για την αγάπη του για τους Νιου Γιορκ Νικς και το ΝΒΑ γενικότερα, όμως φαίνεται ότι οι γνώσεις του ξεπερνούν την πορτοκαλί μπάλα. Εμφανίζεται ως «Μαρς Μπλάκμον» –ο ρόλος του στην τηλεοπτική σειρά «She’s Gotta Have It» που σκηνοθετούσε ο ίδιος- και απέναντί του βρίσκει για μια παρτίδα σκάκι την μικρή Ζίμμι.

Nike 50th Anniversary | Seen It All - Spike Lee Director’s Cut

Ο 65χρονος σκηνοθέτης μετακινεί τα πιόνια του εξιστορώντας μερικές από τις σπουδαιότερες φιγούρες που έχουν φορέσει τα Nike από τη δεκαετία του 70’ και έπειτα. Ξεκινά με τον αμερικανό δρομέα Στιβ Πριφοντέιν και τον ροκσταρ Τζον ΜακΕνρό και συνεχίζει με τον Τάιγκερ Γουντς και τον θρύλο του αμερικανικού ποδοσφαίρου Μπο Τζάκσον. Μετά θυμάται το διαφημιστικό που είχε φτιάξει ο ίδιος με τον Μάικλ Τζόρνταν για να φτάσει στους δύο Ρονάλντο και στον Ροναλντίνιο από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ακόμη εμφανίζονται κορυφαίοι δρομείς, ποδοσφαιρίστριες και παραολυμπιονίκες που ο Σπάικ Λι λάτρεψε όλα αυτά τα χρόνια. Ειδική μνεία θα κάνει για την αξεπέραστη Σερίνα Γουίλιαμς και θα τελειώσει τις κινήσεις του με τον Κόλιν Καπέρνικ, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Ράφα Ναδάλ. «Δεν υπάρχει κάτι να μην έχω δει» φωνάζει και δίνει τον χώρο στην «Ζίμμι».

Η Ίντιγκο Χάμπαρντ – Σολκ ανταλλάσσει ένα βλέμμα σεβασμού με τον Λι και αφού αναφέρει το πόσο σέβεται το παρελθόν του, ξεκινά να μιλά για το παρόν και… το μέλλον της Nike. Ζα Μοράντ, Ναόμι Οσάκα, Εμπαπέ και στάση για τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Greek Freak. Στα επιχειρήματα της μικρής «Ζίμμι» θα προστεθεί το κορίτσι θαύμα του αμερικανικού μπάσκετ Σαμπρίνα Ιονέσκου και ο Λούκα Ντόντσιτς και μοιραία έρχεται η απορία του Σπάικ Λι για τα νέα ονόματα που άκουσε.

«Μπορεί να νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, όμως στην πραγματικότητα, δεν έχεις δει τίποτα ακόμη» αναφέρει στο τέλος η μικρή και χαμογελά ως η άτυπη νικήτρια της παρτίδας σκάκι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ