- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στέφανος Τσιτσιπάς: Άντεξε στην πίεση και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Roland Garros
Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε με 3-1 σετ τον Ζντένεκ Κόλαρ
O Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε στον τρίτο γύρο του Roland Garros. Ο Έλληνας τενίστας νίκησε δύσκολα με 3-1 σετ τον Ζντένεκ Κόλαρ.
O Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο Roland Garros και αυτή με αρκετά δύσκολο τρόπο, επί του Τσέχου Ζντένεκ Κόλαρ με 3-1 σετ (6-3, 7-6, 6-7, 7-6) και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του φημισμένου Grand Slam.
Ο Έλληνας πρωταθλητής αν και προηγήθηκε 2-0 δεν «καθάρισε» το ματς, με αποτέλεσμα να δώσει τη δυνατότητα στον αντίπαλό του να μειώσει και να φτάσει μία ανάσα από το 2-2 στα σετ, κάτι που εάν συνέβαινε σαφώς και θα έφερνε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση το νο4 του κόσμου. Τελικά μετά από 4 ώρες και 8 λεπτά αγώνα έφτασε στη νίκη απέναντι στον αξιόμαχο Κόλαρ και για 4η σερί σεζόν θα βρεθεί στους «32» του Roland Garros.
Το Σάββατο (28/5), ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον 23χρονο Σουηδό, Μίκαελ Ίμερ (νο95 στον κόσμο), ο οποίος απέκλεισε νωρίτερα τον Ντάνιελ Έβανς, με 6-3, 3-6, 6-2, 6-3.
For the two sets to love lead 🤌
— Roland-Garros (@rolandgarros) May 26, 2022
Bravo, @steftsitsipas #RolandGarros pic.twitter.com/eEP47F4ltZ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Roland Garros – Ο αγώνας
Σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Λορέντσο Μπουζέτι, όπου βρέθηκε να χάνει 2-0 και χρειάστηκε υπερπροσπάθεια στη συνέχεια για να φτάσει στην ανατροπή, ο 23χρονος πρωταθλητής παρουσιάστηκε βελτιωμένος και πιο... υποψιασμένος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.
Μπήκε δυνατά, έκανε εύκολα το 1-0 (6-3), αλλά και πάλι στην πορεία του αγώνα έκανε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον Κόλαρ να μπει δυνατά στη διεκδίκηση του δεύτερου σετ. Ο Τσιτσιπάς, που βρέθηκε να χάνει με 4-1 στα game, ισοφάρισε σε 4-4 και τα πάντα κρίθηκαν στο tie break, όπου κατάφερε να φτάσει στο 2-0 με 7-6 (8).
Η μάχη συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ, με τους δύο «μονομάχους» να βαδίζουν «χέρι χέρι» σε όλη τη διάρκειά του. Το νο134 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος προερχόταν από τους προκριματικούς και από τέσσερα ματς στο τουρνουά κι έχοντας κάνει την έκπληξη στην πρεμιέρα απέναντι στον Πούιγ, κατάφερε να σταθεί όρθιος στο tie break και με 7-6 (3) να μειώσει σε 2-1 και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Stefanos survives ‼️@steftsitsipas outlasts world No. 134 Zdenek Kolar 6-3, 7-6(8), 6-7(3), 7-6(7) in an epic lasting four hours and six minutes.#RolandGarros pic.twitter.com/tFWQeuP7qq
— Roland-Garros (@rolandgarros) May 26, 2022
Η εξέλιξη του ματς και τα μεγάλα χτυπήματα που έβρισκε ο 27χρονος Τσέχος εκνεύρισαν τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος έχασε τη ψυχραιμία του κι αυτό φάνηκε όταν έκανε το break στο 5ο game του 4ου σετ και προηγήθηκε με 3-2. Στη συνέχεια δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το σερβίς του κι ενώ είχε την ευκαιρία για το 4-2, ο αντίπαλός του ισοφάρισε σε 3-3.
Όπως συνέβη και στα δύο προηγούμενα σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους κι έλυσαν ξανά τις διαφορές τους στο tie break για τρίτη σερί φορά στο ματς. Ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» και πίσω στο σκορ με 6-2, αλλά δεν το έβαλε κάτω και με 5 συνεχόμενους πόντους δεν επέτρεψε στον Κόλαρ να ισοφαρίσει. Ο Τσέχος έκανε το 7-7, αλλά ο Τσιτσιπάς είχε το μομέντουμ κι έφτασε στη νίκη με 9-7.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Καρέτσας εξελίχθηκε στην ακριβότερη πώληση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ ο σύλλογος
Η υποψηφιότητα του βρέθηκε στο επίκεντρο έντονων αντιδράσεων εξαιτίας της συνεργασίας του με τη ρωσική εταιρεία
Ο 41χρονος σούπερ σταρ αφήνει πίσω του τους Λος Άντζελες Λέικερς
O ταλαντούχος Έλληνας μεσοεπιθετικός βρίσκεται μια ανάσα από τη μεγαλύτερη μεταγραφή της καριέρας του
«Η Αθήνα έγινε δεύτερο σπίτι για εμένα και την οικογένειά μου»
Έγινε ιδιαίτερα γνωστός όταν κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων το 1994
Το γκολ που έχει γίνει viral
Τα πλάνα του Πορτογάλου που είναι στα σκαριά
Τι σχολίασε ο αστέρας των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Απίθανες δηλώσεις για ακόμα μία φορά από τον Έλληνα Ολυμπιονίκη
Την επίδοση είχε κάνει ο Λούης Τσάτουμας την 1η Ιουνίου 2007
Διπλή ατομική καταξίωση για τους Έλληνες διεθνείς μετά την ιστορική κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου
Η στιγμή που οι διεθνείς σήκωσαν το World Cup στην Αυστραλία - Δάκρυα χαράς
Επική νίκη επί της Ουγγαρίας με 15-14 και πρώτο χρυσό μετάλλιο στο World Cup
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στην Ουγγαρία
Επιστρέφει στον Άρη μετά τη θητεία του στον Παναθηναϊκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.