Αθλητισμος

City Vibes: Δοκιμάσαμε τις πιο εναλλακτικές μορφές γυμναστικής

Γυμναστική με αληθινά ιαπωνικά όπλα και ατελείωτο χοροπηδητό πάνω σε μπότες

giorgos-pasparakis.jpeg
Γιώργος Πασπαράκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
City Vibes: Δοκιμάσαμε τις πιο εναλλακτικές μορφές γυμναστικής

City Vibes: Tenshin Buko-ryu και Jumper-Aerower, οι εναλλακτικές μορφές γυμναστικής στη video στήλη της ATHENS VOICE.

Κάμερα: Δημήτρης Γεωργοσόπουλος
Μοντάζ: Δημήτρης Μουσχουλής


Το Tenshin Buko-ryu είναι μια παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη που ειδικεύεται στη χρήση ναγκινάτας,  ενα όπλο που μπορεί κάποιος να το φανταστεί σαν ένα μεγάλο ιαπωνικό σπαθί στην άκρη ενός κονταριού, καθώς και μια μεταλική κάθετη σφήνα που τη χρησιμοποιούσαν για απόκρουση χτυπημάτων από αντίπαλα σπαθιά και δόρατα.

Η τέχνη δημιουργήθηκε από έναν πολεμιστή ονόματι Toda Seigen κατά τη διάρκεια της περιόδου των εμφύλιων πολέμων στην Ιαπωνία. Οι κινήσεις της τέχνης είναι βασισμένες στην άμυνα των στρατιωτών που φορούσαν πολύ βαριές πανοπλίες για να μπορούν να αμύνονται στις επιθέσεις.

Αυτή τη στιγμή περίπου 60 άτομα εξασκούνται στη τέχνη παγκοσμίως και λιγότερο από 10 έχουν άδεια διδασκαλίας.

Μια παρέα στου Ζωγράφου αγάπησε την τέχνη μέσα από τον δάσκαλο που ήρθε στην Ελλάδα και έφτιαξαν την δική τους ομάδα όπου και προπονούνται εβδομαδιαίως.

Ο Γιώργος Πασπαράκης τους γνώρισε, προπονήθηκε και μας παρακινεί σε έναν άλλο τρόπο γυμναστικής.

City Vibes - Γιώργος Πασπαράκης: Η ιαπωνική τέχνη Tenshin Buko-ryu

Αν τώρα θέλετε κάτι πιο έντονο, πιο ξεσηκωτικό, πιο up-tempo το City Vibes δοκίμασε το Jumper-Aerower.

Μέσα σε μια ώρα μπορείς να κάψεις από 500 έως 1.200 θερμίδες. Απευθύνεται σε όλους και σε όλες τις ηλικίες. Τον εξοπλισμό θα τον βρεις στον γυμναστήριο και το μόνο που χρειάζεται να έχεις μαζί σου είναι διάθεση για χορό. Οι ειδικές μπότες που χρησιμοποιούνται προσαρμόζονται στον καθένα ξεχωριστά με απόλυτη ασφάλεια και αυτό δίνει στον αθλούμενο δυνατά jumps για δυνατά πόδια.

Ο Γιώργος συνάντησε τη Χριστίνα και την Roxana, εκπαιδεύτριες και ιδιοκτήτριες της σχολής. Γνώρισαν στο εξωτερικό αυτό το είδος γυμναστικής και θέλησαν να το φέρουν στην Ελλάδα. Πάνω από 5 χρόνια διατηρούν τον χώρο τους και διαδίδουν την αγάπη τους για τα jumps.

Μετά από μια ώρα προπόνησης ο Γιώργος μας εκμυστηρεύτηκε πως είναι τρομερά απελευθερωτικό, ξεσηκωτικό και εθιστικό. Όλες οι λεπτομέρειες στο παραπάνω βίντεο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY