Αθλητισμος

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο υποκλίνεται στον Μίνο Ραϊόλα

Οι κορυφαίοι του κόσμου στέλνουν το δικό τους «αντίο» στον Μίνο Ραϊόλα

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το αντίο του ποδοσφαιρικού κόσμου στον Μίνο Ραϊόλα
© VI Images via Getty Images / Ideal Image

Μίνο Ραϊόλα: Οι κορυφαίοι σταρ του ποδοσφαιρικού κόσμου αποχαιρετούν τον σπουδαίο ιταλό μάνατζερ.

Το ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα δεν καθορίζεται μόνο εντός των αγωνιστικών χώρων. Τα ποσά πολλαπλασιάστηκαν και οι μισθοί και οι μεταγραφές έφτασαν σε ύψη που κανείς δεν φανταζόταν. Η επιχερηματική ανάπτυξη των μεγαλύτερων κλαμπ στον κόσμο έπαιξε το δικό της ρόλο, όμως τη δουλειά «πίσω από την κουρτίνα» την κάνουν εδώ και χρόνια οι μάνατζερ. Και το πρώτο όνομα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς μάνατζερ είναι φυσικά ο Μίνο Ραϊόλα. Το γραφείο του ιταλού πιτσαδόρου, που πέθανε χθες σε ηλικία 54 ετών κατάφερε με θεμιτά και αθέμιτα μέσα να παίξει σπουδαίο ρόλο σε μερικές από τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις του αιώνα και ο ίδιος αν και φαινόταν σκληρός διαπραγματευτής στον εξώ κόσμο, ήταν όπως φαίνεται πατρική φιγούρα για τους περισσότερους παίκτες του. 

Από όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του δεκάδες ποδοσφαιριστές και σύλλογοι με τους οποίους είχε συνεργαστεί, έδωσαν τα συλλυπητήρια μηνύματά τους αποκαλύπτοντας έναν Ραϊόλα που οι απλοί παρατηρητές δεν μπορούσαμε να δούμε. Το παιδί - θαύμα Έρλινγκ Χάαλαντ που ετοιμάζεται για την σημαντικότερη μεταγραφή της καριέρας του, είχε επιλέξει από νωρίς τον εκλιπόντα για την εκπροσώπησή του και αμέσως πόσταρες μια γλυκιά φωτογραφία των δυο τους, ενώ ακολούθησαν κι άλλοι. 


Οι κορυφαίες ιταλικές ομάδες αποχαιρέτησαν τον συμπατριώτη τους με τη Μίλαν και την Ίντερ να κάνουν την αρχή και τον ιδιοκτήτη της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι «να παίρνει τη σκυτάλη».




Ακολούθησαν ανακοινώσεις από κολοσσούς όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν, ομάδες με τις οποίες ο σπουδαίος μάνατζερ είχε για χρόνια πάρε - δώσε.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ένας από τους παίκτες που έκαναν τον Ραϊόλα διάσημο σε όλον τον κόσμο, ζήτησε άδεια από τις προπονήσεις της Μίλαν για να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο και να μείνεις ως το τέλος μαζί του, ενώ ο Μάριο Μπαλοτέλι ήταν έξαλλος με όσους τον «πέθαναν» τρεις μέρες πριν, δίνοντας παράλληλα στήριξη στον «δεύτερο πατέρα» του. 

baloteeli.jpg

baloteli-2.jpg

Ο Μίνο Ραϊόλα διατηρούσε καλές σχέσεις και στο ελληνικό έδαφος. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός και ο Κώστας Μανωλάς αποχαιρέτησαν με το δικό τους τρόπο τον «Μίδα» του ποδοσφαίρου. Από ότι φαίνεται από το μήνυμα του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού, ο Ραϊόλα είχε φιλικούς δεσμούς μαζί του και έτσι η αποχαιρετιστήρια δήλωσή του, έκανε το γύρο του κόσμου.

«Μεγάλε μου φίλε, Μίνο, θα λείψεις πραγματικά. Πάντα θα θυμάμαι τις στιγμές που περάσαμε μαζί, το εξαιρετικό σου μυαλό, τις συζητήσεις μας και τις κοινές αξίες της φιλίας, αλλά και τις αρχές που είχαμε στη ζωή μας. Αναπαύσου εν ειρήνη» έγραψε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στα social media του. 


Από την πλευρά τους οι Πειραιώτες έστειλαν το δικό τους αντίο στον Μίνο Ραϊόλα: «Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Μίνο Ραϊόλα. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του για την απώλειά τους. Ο Μίνο είχε έναν εκπληκτικά μοναδικό χαρακτήρα, ήταν πραγματικός θρύλος και μεγάλος φίλος. Έδωσε έναν γενναίο αγώνα μέχρι το τέλος και θα τον θυμούνται πάντα για το απαράμιλλο πάθος και τις αξιοσημείωτες διαπραγματευτικές του ικανότητες, που τον οδήγησαν να γράψει ιστορία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Θα λείψει πραγματικά».


Τέλος, ο Κώστας Μανωλάς που εκπροσωπήθηκε για σειρά ετών από το γραφείο του Μίνο Ραϊόλα ανέφερε τα παρακάτω: «Σπουδαίε Μίνο έφυγες μ' αυτόν τον τρόπο τόσο σύντομα. Ακόμα κι αν περάσαμε τόσο λίγο χρόνο μαζί, κατάλαβα το μεγαλείο σου. Αναπαύσου εν ειρήνη, καλό ταξίδι, θα μου λείψεις πολύ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ