Αθλητισμος

Premier League, Άρσεναλ - Λίβερπουλ 0-2: Διπλό τίτλου των «reds»

Το πρωτάθλημα θα κριθεί στις 10 Απριλίου στο ντέρμπι Λίβερπουλ-Σίτι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Άρσεναλ
Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Άρσεναλ © EPA

Premier League, Άρσεναλ-Λίβερπουλ 0-2: Βήμα τίτλου για τους «reds» του Γιούργκεν Κλοπ - Το πρωτάθλημα θα κριθεί στις 10 Απριλίου στο ντέρμπι Λίβερπουλ-Σίτι.

Τεράστιο βήμα για την επιστροφή της στην κορυφή της Premier League έκανε η Λίβερπουλ, που επικράτησε με 2-0 της Άρσεναλ στο «Emirates» και πλησίασε στο -1 τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πλέον, οι «reds» του Γιούργκεν Κλοπ κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 69 βαθμούς έναντι 70 της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Όπως όλα δείχνουν, το ντέρμπι μεταξύ των δύο πρωτοπόρων της βαθμολογίας στις 10 Απριλίου ίσως κρίνει τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή στην Αγγλία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Άρσεναλ-Λίβερπουλ 0-2: Οι «κανονιέρηδες» πλήρωσαν τα λάθη τους

Στα του αγώνα, οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι θέλοντας για διαφορετικούς λόγους τη νίκη και το τρίποντο που τη συνοδεύει.

Με τον... αέρα των πέντε σερί νικών, η Άρσεναλ κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τη Λίβερπουλ και να της τρίξει τα δόντια. Πίεση σε όλο το γήπεδο, κυριαρχία του Πάρτεϊ στο κέντρο ενώ ο Μαρτινέλι έκανε ό,τι ήθελε τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, έναν εκ των κορυφαίων μπακ σε όλο τον κόσμο.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την Άρσεναλ να δείχνει ικανή για το κάτι παραπάνω και τη Λίβερπουλ να ψάχνει απαντήσεις στο χορτάρι.

Με την επιστροφή όμως των δύο ομάδων από την ανάπαυλα, τα πράγματα άλλαξαν. Η Λίβερπουλ ήδη από το 46' απείλησε με τον Μανέ να βρίσκει δίχτυα αλλα να καταλογίζεται σε θέση οφσάιντ αλλά στο 54' ήρθε πράγματι το 1-0. Ο Τιάγκο βρήκε τον Ζότα και εκείνος τελείωσε ιδανικά ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 61ο λεπτό του αγώνα και πριν καταλαγιάσουν οι πανηγυρισμοί από το πρώτο τέρμα των «reds», η Άρσεναλ έκανε και δεύτερο λάθος αμυντικά με τον Φιρμίνο να το εκμεταλλεύεται και να κάνει το 2-0 για τη Λίβερπουλ, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Σοάρες, Γουάιτ, Μαγκαλιάες, Τίρνεϊ, Παρτέι, Τζάκα, Σάκα (74’ Πεπέ), Όντεγκααρντ (67’ Σμιθ-Ρόου), Μαρτινέλι, Λακαζέτ

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο (88’ Τζόουνς), Ντίας (56’ Φιρμίνο), Ζότα (56’ Σαλάχ), Μανέ

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

 

Highlights: Arsenal 0-2 Liverpool | Jota & Firmino secure big three points in the capital

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ