Αθλητισμος

Τσέλσι-Λίβερπουλ 0-0 (10-11 πεν): Κατέκτησαν το EFL Cup οι «reds»

Μοιραίος ο Κέπα για την Τσέλσι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσέλσι και Λίβερπουλ διεκδίκησαν το EFL Cup
Τσέλσι και Λίβερπουλ διεκδίκησαν το EFL Cup © EPA

Τσέλσι-Λίβερπουλ: Κατέκτησαν στα πέναλτι το EFL Cup οι «reds»- Στο 0-0 η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης του Γουέμπλεϊ.

Το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στην Αγγλία κατέκτησε η Λίβερπουλ, που επικράτησε στα πέναλτι της Τσέλσι με 11-10 . Οι «reds» έκαναν δικό τους το EFL Cup σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες παρά το υψηλής ποιότητας θέαμα που πρόσφεραν και οι δύο ομάδες.

Στην κανονική διάρκεια, οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δυναμικά στο χορτάρι και μόλις στο 6ο λεπτό ο Πούλισικ ανάγκασε τον Κέλεχερ στην πρώτη επέμβαση του ματς, χωρίς όμως να τον ανησυχήσει περαιτέρω.

Στο 31' ήταν η σειρά του Μεντί να κάνει αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι αφού σταμάτησε όμορφα την εξαιρετική προσπάθεια του Σαντιό Μανέ.

Λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Μάουντ άγγιξε το 1-0 αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, η Λίβερπουλ ανέβασε στροφές και στο 49ο λεπτό του αγώνα ο Σαλάχ βρέθηκε με αξιώσεις στην περιοχή των «μπλε» αλλά το μαρκάρισμα που του έγινε δεν μεταφράστηκε σε πέναλτι από τον ρέφερι του αγώνα.

Με την Λίβερπουλ να συνεχίζει να πιέζει, στο 64' ο Αιγύπτιος αστέρας της κατάφερε να πιάσει ένα δυνατό σουτ αλλά χωρίς να ανησυχήσει τον Μεντί αφού η μπάλα απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς της Τσέλσι.

Τρία λεπτά μετά, η ομάδα του Μέρσισαϊντ έφτασε στο γκολ χάρη σε κεφαλιά του Ματίπ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ από το VAR.

Στο 78' ήταν η σειρά της Τσέλσι να δει το γκολ του Χάβερτζ να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια αλλά στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ρομέλου Λουκάκου έχασε μία τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Κέλεχερ.

Στην παράταση, οι δύο ομάδες έκαναν εμφανώς οικονομία δυνάμεων και προσπάθησαν να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή με μαζικές επιθέσεις. Στο 98' ο Λουκάκου κατάφερε να βρει δίχτυα αλλά το VAR ακύρωσε και το δικό του γκολ ως οφσάιντ.

Ως το τέλος της παράτασης δεν προέκυψε κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Τσέλσι-Λίβερπουλ: Τα πέναλτι που έκριναν την κούπα

0-1 Μίλνερ (Ε)

1-1 Μάρκος Αλόνσο (Ε)

1-2 Φαμπίνιο (Ε)

2-2 Λουκάκου (Ε)

2-3 Βαν Ντάικ (Ε)

3-3 Χάβερτζ (Ε)

3-4 Άρνολντ (Ε)

4-4 Τζέιμς (Ε)

4-5 Σαλάχ (Ε)

5-5 Ζορζίνιο (Ε)

5-6 Ζότα (Ε)

6-6 Ρούντιγκερ (Ε)

6-7 Οριγκί (Ε)

7-7 Καντέ (Ε)

7-8 Ρόμπερτσον (Ε)

8-8 Βέρνερ (Ε)

8-9 Έλιοτ (Ε)

9-9 Τιάγκο Σίλβα (Ε)

9-10 Κονατέ (Ε)

10-10 Τσαλόμπα (Ε) 

10-11 Κέλεχερ (Ε)

10-11 Κέπα (Χ)

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ