Αθλητισμος

Λεβαντόφσκι: Σωστή η απόφαση μην παίξουμε με τη Ρωσία

«Δεν μπορούμε να παριστάνουμε ότι δε συμβαίνει τίποτα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι © EPA Pool

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έστειλε το δικό του μήνυμα για την άρνηση της Πολωνίας να παίξει με τη Ρωσία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η Πολωνία αποφάσισε να αρνηθεί να αγωνιστεί κόντρα στη Ρωσία στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ, μια κίνηση που ενδεχομένως να ακολουθήσουν και η Σουηδία με την Τσεχία, που βρίσκονται στο γκρουπ. Από τη μεριά του ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι τόνισε πως αυτή ήταν η σωστή απόφαση, αν και ούτε οι παίκτες, ούτε όσοι παρακολουθούν ποδόσφαιρο στη Ρωσία ευθύνονται για ό,τι συνέβη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον 33χρονο φορ εκείνος και οι συμπαίκτες του δεν μπορούν να αγωνιστούν και να παριστάνουν ότι δε συμβαίνει κάτι.

«Είναι η σωστή απόφαση. Δεν μπορώ να φανταστώ ένα παιχνίδι εναντίον της Ρωσίας και της εθνικής της ομάδας από την ώρα και τη στιγμή που έχει γίνει η επίθεση στην Ουκρανία. Τόσο οι απλοί Ρώσοι πολίτες, όσο και εκείνοι που παρακολουθούν ποδόσφαιρο δεν φταίνε για όλο αυτό. Αλλά δεν μπορούμε και εμείς από τη μεριά μας να παριστάνουμε ότι όλα είναι εντάξει και ότι δεν τρέχει τίποτα», ανέφερε ο Λεβαντόφσκι.

 

 

«Όχι άλλα λόγια, ώρα για δράση!», είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Σίζαρι Κουλέσα, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως έχει γίνει γνωστό από χθες, η Πολωνία μαζί με την Τσεχία και την Σουηδία που είναι στον ίδιο όμιλο για τα μπαράζ του Μουντιάλ ήταν αντίθετες στη διεξαγωγή της μίνι αυτής διοργάνωσης επί ρωσικού εδάφους.

Ωστόσο, ο Κουλέσα πάει ένα βήμα παραπέρα την αντίδραση της Πολωνικής Ομοσπονδίας, καθώς αρνείται να δώσει το ματς με τους Ρώσους, κάτι που είναι η «μόνη σωστή απόφαση».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως είναι σε συζητήσεις με τους Τσέχους και τους Σουηδούς, ώστε να παρουσιάσουν τις σκέψεις τους στη FIFA.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ