Αθλητισμος

Εμιλιάνο Σάλα: Ήταν αναίσθητος πριν συντριβεί το αεροπλάνο

Ο ποδοσφαιριστής έχασε τη ζωή του πριν τρία χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμιλιάνο Σάλα: Ήταν αναίσθητος λόγω τοξικών αερίων πριν συντριβεί το αεροπλάνο
Εμιλιάνο Σάλα © Getty Images/Ideal Image

Λόγω τοξικών αερίων στο αεροσκάφος ο ποδοσφαιριστής Εμιλιάνο Σάλα είχε χάσει τις αισθήσεις του πριν το αεροπλάνο συντριβεί και χάσει τη ζωή του.

Στις τελευταίες εξετάσεις που έγιναν στο σώμα του Εμιλιάνο Σάλα διαπιστώθηκε ότι είχε εκτεθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα πριν από τη συντριβή του αεροπλάνου, σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε στο δικαστήριο ο γιατρός Μπαζίλ Πουρντουέ.

Ο γιατρός ανέφερε ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις σε δείγματα αίματος του Σάλα έδειξαν επίπεδο κορεσμού στο αίμα με μονοξείδιο του άνθρακα 58%, το οποίο και χαρακτήρισε «σοβαρή δηλητηρίαση». Ο Πουρντουέ εκτιμά ότι η πηγή των τοξικών αερίων ήταν το σύστημα εξάτμισης του αεροπλάνου.

Τα συντρίμμια του μονοκινητήριου Piper Malibu στο οποίο επέβαιναν ο πιλότος, 59 ετών, και ο πρώην επιθετικός της Νάντ, 28 ετών, που πήγαινε να κάνει το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ με τη νέα του ομάδα, την Κάρντιφ Σίτι, εντοπίστηκε στον βυθό, κοντά στο σημείο όπου έπαψε να εκπέμπει το 2019, στη Μάγχη, σε βάθος 67,7 χιλιομέτρων, περίπου είκοσι χιλιόμετρα βόρεια από το αγγλονορμανδικό νησί Γκέρνζι.

Ο Ντέιβιντ Χέντερσον που είχε οργανώσει την πτήση με αεροπλάνο, η οποία προκάλεσε το θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα, καταδικάστηκε για αμέλεια, επειδή έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια του αεροσκάφους. Στο παρελθόν είχε παραδεχτεί ότι είχε συγκατατεθεί για την πτήση αν και γνώριζε ότι ο υπεύθυνος πιλότος, Ντέιβιντ Ίμποτσον, δεν είχε την πείρα αλλά κυρίως τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις για την αεροπορική μεταφορά πολιτών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ