Αθλητισμος

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σκιέρ τερμάτισε με παγωμένο μόριο

«Ο πόνος ήταν αφόρητος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σκιέρ τερμάτισε με παγωμέ μόριο
Ρέμι Λίντχολμ © EPA/Kimimasa Mayama

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Περιπέτεια για Φινλανδό σκιέρ - Πάγωσε το μόριό του.

Μία απίστευτη ιστορία αποκάλυψε ο Φινλανδός σκιέρ, Ρέμι Λίντχολμ, ο οποίος συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ο Φινλανδός ήταν μεταξύ των πολλών αθλητών που διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούσαν στους φετινούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρέμι Λίντχολμ συμμετείχε στον αγώνα των 50χλμ, ο οποίος τελικά έγινε 30χλμ λόγω του τρομερού ψύχους.

Κατα τη διάρκεια του αγώνα το Σάββατο, επικρατούσαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τρομερός άνεμος, κάτι που δημιουργούσε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τους σκιέρ και έκανε τους διοργανωτές να μικρύνουν την απόσταση.

Οι λεπτές στολές, τα εσώρουχα που φορούσαν οι δρομείς, καθώς και οι γύψοι για να καλύπτουν τα πρόσωπα και τα αυτιά τους, πρόσφεραν ελάχιστη προστασία.

Μετά τον τερματισμό τόσο ο Λίντχολμ, όσο και σχεδόν όλοι οι διαγωνιζόμενοι χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να επανέλθουν.

Ωστόσο ο Φινλανδός αντιμετώπισε ένα ιδιαίτερο πρόβλημα σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματός του.

«Μπορείτε να μαντέψετε ποιο μέρος του σώματός μου ήταν παγωμένο όταν τερμάτισα. Ήταν μία από τις χειρότερες διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχα. Έπρεπε να δώσεις μάχη. Προσπαθούσα απλά να αγνοήσω τον πόνο και να συνεχίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του.

Ο Λίντχολμ εξήγησε ότι χρησιμοποίησε μια θερμοφόρα για να να ξεπαγώσει το ευαίσθητο σημείο του σώματός του μόλις τελείωσε ο αγώνας.

«Όταν τα μέρη του σώματος άρχισαν να ζεσταίνονται μετά τον τερματισμό, ο πόνος ήταν αφόρητος», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Φινλανδός έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και στο παρελθόν, ενώ ο Λίνχολμ τερμάτισε 28ος στο σκι αντοχής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ