Αθλητισμος

Βαλιέβα - Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός βάθρου η 15χρονη

Παρότι θεωρούταν το μεγάλο φαβορί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Καμίλα Βαλίεβα δεν τα κατάφερε και κατετάγη τέταρτη στο ατομικό γυναικών στο καλλιτεχνικό πατινάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η 15χρονη Ρωσίδα, που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την υπόθεση ντόπινγκ, ήταν πρώτη στο σύντομο πρόγραμμα της Τρίτης, αλλά στο ελεύθερο πρόγραμμα ήταν πολύ αγχωμένη, έκανε πολλά και σημαντικά λάθη στα άλματα -και όχι μόνο- και έτσι περιορίστηκε στην 4η θέση στο ατομικό γυναικών. 

Η Βαλίεβα, η οποία μάγεψε με το πρόγραμμά της στο καλλιτεχνικό πατινάζ και έγινε η πρώτη γυναίκα του καλλιτεχνικού πατινάζ που πέτυχε τετραπλή περιστροφή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, βρέθηκε στη συνέχεια θετική σε έλεγχο ντόπινγκ. 

Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Άνα Σερμπάκοβα. Η Ρωσίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2021, η οποία στις 28 Μαρτίου θα γιορτάσει τα 18α γενέθλιά της, βαθμολογήθηκε σήμερα με 175.75 στο ελεύθερο πρόγραμμα και, σε συνδυασμό με το 80.20 στο σύντομο πρόγραμμα (15/2), συγκέντρωσε 255.95 βαθμούς και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε μια άλλη Ρωσίδα, η Αλεξάντρα Τρούσοβα. Η 17χρονη αθλήτρια βαθμολογήθηκε στο σύνολο με 251.73 και πήρε με άνεση την δεύτερη θέση στο ατομικό γυναικών. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Καόρι Σακαμότο από την Ιαπωνία, η οποία συγκέντρωσε 233.13 βαθμούς στο σύνολο (79.84 στο σύντομο και 153.29 στο ελεύθερο πρόγραμμα) και άφησε εκτός μεταλλίων την Καμίλα Βαλίεβα, που συγκέντρωσε συνολικά 224.09 βαθμούς.

Η απονομή μεταλλίων στο ατομικό γυναικών θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Θυμίζουμε πως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ανακοινώσει πως δεν θα γίνει απονομή μεταλλίων στα αγωνίσματα, στα οποία η Καμίλα Βαλίεβα κατετάγη ή θα καταταγεί στην πρώτη τριάδα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ