Αθλητισμος

Καταρίνα Βιτ: Η ομάδα της Βαλίεβα φταίει για το ντόπινγκ

Τι δήλωσε η γυναίκα θρύλος του αθλήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταρίνα Βιτ: «Φταίει η ομάδα της για το ντοπάρισμα»
Καταρίνα Βίτ © ΕPA Pool

Η σπουδαία Γερμανίδα Ολυμπιονίκης του πατινάζ Καταρίνα Βιτ στηρίζει τη Καμίλα Βαλίεβα στην υπόθεση ντόπινγκ.

«Δεν ευθύνεται η Καμίλα Βαλίεβα για το ντόπινγκ αλλά η ομάδα της»  δήλωσε στο ίδιο μήκος κύματος η δύο φορές χρυσή αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, η θρυλική Γερμανίδα Καταρίνα Βιτ. Η Βιτ δηλώνει ότι, όσοι ενήλικες ευθύνονται για το ντόπινγκ, πρέπει να τιμωρούνται με δια βίου αποκλεισμό από τους αγώνες του αθλήματος. «Κλαίω ασταμάτητα για αυτή την κοπέλα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Καμίλα Βαλίεβα: Στο CAS η υπόθεση

H 15χρονη Ρωσίδα πατινέζ βρέθηκε «θετική» σε απαγορευμένη ουσία και η τύχη της εξαρτάται από το CAS, η απόφαση του οποίου αναμένεται πριν από την έναρξη των ατομικών αγωνισμάτων, την ερχόμενη Τρίτη.

Μετά από σχετικό έλεγχο στις 25 Δεκεμβρίου 2021, διαπιστώθηκε ότι η νεαρή πρωταθλήτρια έκανε χρήση της απαγορευμένης ουσίας τριμεταζιδίνη.

Ο έλεγχος έγινε στο πλαίσιο του ρωσικού πρωταθλήματος από τη ρωσική υπηρεσία αντιντόπινγκ (Rusada), όπως ανακοίνωσε σήμερα (11/02) η ITA, το όργανο που είναι υπεύθυνο για τους ελέγχους ντόπινγκ κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ποια είναι η Καταρίνα Βιτ

Η Καταρίνα Βιτ κέρδισε δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια για την Ανατολική Γερμανία, το πρώτο το 1984 στους Ολυμπιακούς του Σαράγεβο και το δεύτερο το 1988 στους Ολυμπιακούς του Κάλγκαρυ. Είναι τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια (1984, 1985, 1987, 1988) και δύο φορές έχει κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο (1982, 1986).Η Βιτ κέρδισε σε έξι συνεχόμενα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1983–1988),απόδοση που έχει πετύχει, από τις γυναίκες αθλήτριες του καλλιτεχνικού πατινάζ, μόνο η Σόνια Χένιε.

Συνολικά από το 1983 ως το 1988, η Βιτ κέρδισε δέκα χρυσά μετάλλια σε έντεκα μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις: δύο ολυμπιακά, τέσσερα σε πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και πέντε σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Αυτό το ρεκόρ την καθιστά μία από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες καλλιτεχνικού πατινάζ όλων των εποχών.

Katarina Witt (GDR) - 1988 Calgary, Figure Skating, Ladies' Long Program (US ABC)

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ