Αθλητισμος

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες-Βαλίεβα: Τρία φάρμακα στο δείγμα της

Για καρδιακές παθήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Καμίλα Βαλίεβα έγραψε ιστορία στο καλλιτεχνικό πατινάζ στο Πεκίνο και πιάστηκε ντοπαρισμένη
Η Καμίλα Βαλίεβα έγραψε ιστορία στο καλλιτεχνικό πατινάζ στο Πεκίνο και πιάστηκε ντοπαρισμένη © EPA/FAZRY ISMAIL

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες-Πεκίνο 2022: Βρέθηκαν τρία φάρμακα για καρδιακές παθήσεις στο δείγμα της Βαλίεβα.

Τρία φάρμακα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων βρέθηκαν στο δείγμα που έδωσε τον περασμένο Δεκέμβριο η Καμίλα Βαλίεβα, όπως ανέφεραν οι New York Times.

Να θυμίσουμε πως το κρούσμα ντόπινγκ της 15χρονης Ρωσίδας αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ συγκλόνισε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Εκτός από τη θετική δοκιμή για το απαγορευμένο φάρμακο τριμεταζιδίνη (για τη στηθάγχη), το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το εργαστήριο της Στοκχόλμης, που ανέλυσε δείγμα της Βαλίεβα, βρήκε επίσης στοιχεία από δύο άλλα φάρμακα καρδιάς που δεν είναι στην λίστα των απαγορευμένων ουσιών: hypoxen και L-Carnitine.

Οι New York Times επικαλέστηκαν έγγραφα που κατατέθηκαν στην πρόσφατη ακρόαση της Βαλίεβα και επιβεβαιώθηκαν από άνθρωπο που συμμετείχε σε αυτή.

«Πρόκειται για μια τριπλή ουσία – δύο από τις οποίες επιτρέπονται και μια που δεν επιτρέπεται», δήλωσε στην έκθεση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών, Τράβις Τάιγκαρτ.

Ο Τάιγκαρντ πρόσθεσε ότι τα οφέλη ενός τέτοιου συνδυασμού «φαίνεται ότι στοχεύουν στην αύξηση της αντοχής, στη μείωση της κόπωσης και στην προώθηση της μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στη χρήση οξυγόνου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ