Αθλητισμος

Η Μπαρτσελόνα ενέδωσε στις σειρήνες του Spotify

Συμφωνία έναντι 280 εκατομμυρίων ευρώ για 3 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπαρτσελόνα: Οι λεπτομέρειες της «χρυσής» συμφωνίας με την Spotify
Βarcelona © EPA Pool

H Mπαρτσελόνα πέτυχε μία εξαιρετική συμφωνία με τον μουσικό κολοσσό Spotify, η οποία θα της αποφέρει 280 εκατομμύρια ευρώ για την επόμενη τριετία.

Η Μπαρτσελόνα η οποία μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν γνωστή μεταξύ άλλων για το γεγονός ότι δεν είχε χορηγούς στην φανέλα της θα υπογράψει σύντομα τη χορηγίας με την Spotify, το brand που θα διαδεχθεί τη ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας Rakuten ως κύριος χορηγός του συλλόγου.

Οι Καταλανοί σύμφωνα με τις προαναφερθείσες πληροφορίες, θα λάβει 280 εκατομμύρια ευρώ από το Spotify για τρεις σεζόν (93 ανά σεζόν), σε συμφωνία χορηγίας που περιλαμβάνει τις φανέλες της ανδρικής και γυναικείας ομάδας, την προπονητική φανέλα και τα δικαιώματα και για την ονομασία του «Καμπ Νόου» από την επόμενη χρονιά.

Μέχρι τώρα, η «Μπάρτσα» έπαιρνε 55 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν από τη Rakuten, 3,5 εκατομμύρια ευρώ από την Stanley για τη γυναικεία φανέλα και 10 εκατομμύρια ευρώ από την Beko στο τελευταίο συμβόλαιο, που αρχικά ήταν εννέα εκατομμύρια ευρώ παραπάνω.

H σουηδική εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος «γίγαντας» ροής μουσικής ροής με τρομερή ανάπτυξη από την κυκλοφορία της το 2008 έως ότου φτάσει τα 180 εκατομμύρια premium συνδρομητές (155 το 2020) και 180 εκατομμύρια premium συνδρομητές μέχρι το τέλος του 2021, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της εταιρείας.

Η εταιρεία Spotify ιδρύθηκε από τον Ντάνιελ Εκ, ο οποίος κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών (18,2%) και την δημιούργησε όταν ήταν 23 ετών, μαζί με τον συνέταιρο του Μάρτιν Λορέντζον ο οποίος έχει το 11,8% και είναι ο 451ος πλουσιότερο άνθρωπος στον κόσμο. Ο Εκ κατατάσσεται στην 622η θέση της κατάταξης του Forbes με καθαρή περιουσία 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Η υπόλοιπη μετοχική πίτα περιλαμβάνει ισχυρές εταιρείες όπως η σκωτσέζικη Baillie Gifford & Co. (11,3%), οι Αμερικανοί Morgan Stanley (9,5%) και T. Rowe Price Associates Inc. (7,1%) και η κινεζική αυτοκρατορία Tencent Holdings Ltd. (8,8%) .

Ο Εκ, μάλιστα, είναι γνωστός ποδοσφαιρόφιλος, προσπάθησε πρόσφατα ανεπιτυχώς να αγοράσει την Άρσεναλ ενώ το Spotify έχει συνάψει μικρότερες συμφωνίες με την Μπόκα Τζούνιορς, την Σάο Πάολο και την Σάντος.

Μπαρτσελόνα: Παραιτήθηκε ο CEO μετά το χρυσό deal με την Spotify

Ο διευθύνων σύμβουλος Φεράν Ρεβερτέρ παραιτήθηκε, γνωστοποιώντας στον πρόεδρο Ζοάν Λαπόρτα την επιθυμία του να αποχωρήσει από τη θέση για «προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους», παραίτηση που θα ισχύει μόλις η καταλανική εταιρεία ενσωματώσει νέο πρόσωπο στη θέση.

Όπως αναφέρει η La Vanguardia, ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Διευθύνων Σύμβουλος αποφάσισε να αποχωρήσει από τον ρόλο του θα ήταν λόγω ασυμφωνιών στη συμφωνία χορηγίας του Spotify, ως κύριου χορηγού του συλλόγου με αντάλλαγμα 280 εκατομμύρια ευρώ σε τρία χρόνια.

Ο Καταλανός μάνατζερ εντάχθηκε στην «Μπάρτσα» μετά τη νίκη του Λαπόρτα στις εκλογές του περασμένου Μαρτίου. 

Ήταν διευθύνων σύμβουλος της MediaMarktSaturn, ενός ομίλου διανομής ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και υπήρξε ο διάδοχος στους «Μπλαουγκράνα» του Όσκαρ Γκράου, πρώην διευθυντή του καταλανικού συλλόγο. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ