Αθλητισμος

Κινέζοι οπαδοί αποκάλεσαν τον Sony Weems νέγρο και πίθηκο

Ο Αμερικανός είναι γνωστός από τη θητεία του στην Ευρωλίγκα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Sonny Weems άκουσε ρατσιστικά σχόλια από Κινέζους μετά από αγώνα στην κινεζική λίγκα

Σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπαδοί ακούγονται επανειλημμένως να φωνάζουν τη λέξη «Ν» και «φύγε από την Κίνα» στον 35χρονο Weems, ο οποίος παίζει για τους Guangdong Southern Tigers στην Κινεζική Ένωση Μπάσκετ.

Το περιστατικό συνέβη μετά τον αγώνα των Southern Tigers με τους Liaoning Flying Leopards την περασμένη Πέμπτη. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ξέσπασε καβγάς μεταξύ του Weems και του Κινέζου παίκτη Han Dejun που είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθούν και οι δύο παίκτες.

Στο βίντεο, ο Weems φαίνεται να βγαίνει από το λεωφορείο της ομάδας μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, όταν ένα πλήθος οπαδών ακούγεται να φωνάζει ρατσιστικές προσβολές. 

 

 

Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η CBA είπε ότι έχει «στάση μηδενικής ανοχής απέναντι σε οποιεσδήποτε μεροληπτικές λέξεις ή πράξεις» και σε ανοιχτή επιστολή προς τους οπαδούς ζήτησε να μην εμπλέκονται σε «απολίτιστες συμπεριφορές» και «χυδαία λόγια».

Ο Ταϊβανο-Αμερικανός παίκτης Jeremy Lin προσέφερε στον Weems την υποστήριξή του μέσω των social media, γράφοντας στη σελίδα του στο Weibo: «Η κακοποίηση που δέχθηκε ο Weems ήταν πραγματική ασέβεια, αυτή η λέξη φέρει τόσο πολύ κακό, αδικία και μίσος, που δεν μπορούσα να τα εκφράσω με λόγια».
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ