Αθλητισμος

Γκάλοπ: Συμφωνείτε με την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς;

Απαντήστε στο poll και δείτε τα αποτελέσματα

Γκάλοπ: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπειτα από ένα σίριαλ δύο εβδομάδων, τελικά απελάθηκε από την Αυστραλία και δεν θα συμμετάσχει στο Australian Open. Συμφωνείτε ή όχι;

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε την έφεση του στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας και τελικά δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Αυστραλιανό Όπεν που ξεκινά τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου. Το Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης ταξίδεψε στη Μελβούρνη όντας ανεμβολίαστος, κάτι που απαγορεύεται ρητά από την Αυστραλιανή κυβέρνηση, προσκόμισε όμως έγγραφα για την ιατρική εξαίρεσή του και τη συμμετοχή του στο Γκραν Σλαμ. 

Αυτά σε πρώτη φάση δεν έγιναν δεκτά και έμεινε σε περιορισμό σε ξενοδοχείο μαζί με άλλους μετανάστες. Ο δικαστής Κέλι ωστόσο, λίγες μέρες μετά, τον δικαίωσε και ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε προπονήσεις για το 21ο του Γκραν Σλαμ. Όμως η υπόθεση δεν είχε τελειώσει εκεί. Μετά την παραδοχή Τζόκοβιτς ότι «έσπασε» την καραντίνα του το διάστημα που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ο Υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ ανέτρεψε την απόφαση του δικαστηρίου και αποφάσισε την ακύρωση της βίζας του και την απέλασή του από τη χώρα. Ο Τζόκοβιτς άσκησε έφεση στην απόφαση του Υπουργού, όπου και δεν κατάφερε να δικαιωθεί. Εντέλει, ο καλύτερος τενίστας του κόσμου δήλωσε πως θα σεβαστεί την απόφαση και θα αποχωρήσει άμεσα από τη χώρα και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο πρώτο μεγάλο τουρνουά της σεζόν. 

Κεντρική φώτο © DAVE HUNT / EPA