Αθλητισμος

Τι είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά τη δίκη - Η δήλωση για την απέλαση

«Νιώθω άβολα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προπονείται για το Australian Open στη Μελβούρνη
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προπονείται για το Australian Open στη Μελβούρνη © EPA/KELLY DEFINA

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά τη δίκη που έχασε στη Μελβούρνη, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις. Ο Σέρβος τενίστας θα απελαθεί από την Αυστραλία.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έχασε τη δίκη και θα απελαθεί από την Αυστραλία, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις. Ο Σέρβος τενίστας δεν θα συμμετάσχει στο Australian Open, το οποίο είχε κατακτήσει πέρυσι στη Μελβούρνη.

Ο Τζόκοβιτς δήλωσε «εξαιρετικά απογοητευμένος» λίγο μετά την τελική ετυμηγορία του ομοσπονδιακού δικαστηρίου στην Αυστραλία.

Η απόφαση για την απέλαση του «Νόλε» είναι οριστική και μη εφέσιμη. «Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου για δικαστικό έλεγχο της απόφασης του υπουργού να ακυρώσει τη βίζα μου (σ.σ. ο Ελληνοαυστραλός Άλεξ Χοκ), πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open» τόνισε ο Τζόκοβιτς.

Το μήνυμά του Νόβακ Τζόκοβιτς στους αθλητές που θα αγωνιστούν στο Australian Open

«Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από τη χώρα» συνέχισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Και πρόσθεσε: «Νιώθω άβολα που ήμουν το επίκεντρο τις τελευταίες εβδομάδες και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ».

«Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους ό,τι καλύτερο για το τουρνουά» ανέφερε επίσης ο «Νόλε». Και κατέληξε: «Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους, την ομάδα, τους υποστηρικτές, τους φιλάθλους και τους Σέρβους συμπολίτες μου για τη συνεχή υποστήριξή σας. Ήσασταν όλοι μια μεγάλη πηγή δύναμης για μένα».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα απελαθεί από την Αυστραλία, καθώς έχασε τη δίκη στη Μελβούρνη, και δεν θα έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει σε κατακτήσεις Grand Slam τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ. Και οι τρεις αθλητές του τένις έχουν από 20 τίτλους.

Υπενθυμίζεται ότι κριτική στον Νόβακ Τζόκοβιτς είχε ασκήσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επισημαίνοντας με νόημα πως «φαίνεται ότι δεν παίζουν όλοι με τους ίδιους κανόνες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ